Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér-csokihabos narancslekváros krémes

Fehér-csokihabos narancslekváros krémes
Fehér-csokihabos narancslekváros krémes
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

legyen valami krémes..valami habos... :)

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

Hab

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az 5 tojás fehérjét habbá verjük.
  2. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd óvatosan a habhoz keverjük.
  3. A lisztet, vanília pudingot és sütőport összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk a keverékhez, a citrom reszelt héjával együtt.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 15-17 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A tejből, pudingporból és cukorból megfőzzük a pudingot.
  2. Ebbe belekeverjük a kb fél üveg narancslekvárt. Ízlés szerint cukorral még ízesítjük. (Ha a lekvár miatt csomósodik, kicsit segítsünk neki kézi habverővel.)

Hab

  1. A habtejszínt előző este felmelegítjük, hogy bele tudjuk olvasztani az egy tábla fehér csokit.
  2. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a két habfixálóval habbá verjük. (A csoki miatt ez kicsit tovább tart, mint máskor)

Összeállítás

  1. A tepsibe vagy legjobb módon kapcsos sütőformába visszahelyezett tésztát megkenjük két-három kanál narancslekvárral.
  2. Erre rásimítjuk a krémet, majd a habot. Tetszés szerint citrommal vagy naranccsal díszítjük, majd hűtőbe tesszük egy-két órára megdermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*20*6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 381
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sz4ndr4

Mióta szakács: 2014.06.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokis-tejszínes piskóta, habos sütemény,

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ddalma
DDalma / ddalma Sun, 2014-09-21 19:42

Elkészítettem! Iszonyatosan finom lett! :) Valószínűleg nagy kedvenc lesz nálunk! :) Köszönjük ezt a fantasztikus receptet!

433
tojás 5 db
finomliszt 3 púpozott ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
sütőpor 1 csomag
cukor 4 ek
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
narancslekvár 5 ek
cukor 5 dkg
habtejszín 500 ml
fehér csokoládé 10 dkg
habfixáló 2 csomag
citrom 1 db