Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér csokis hólabda

Fehér csokis hólabda
Fehér csokis hólabda
ráérős recept | szponzorált tartalom
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami házi készítésű süteménnyel lepnénk meg a gyerekeket, akkor ez a fehér csokis hólabda tökéletes választás, de akár karácsonyi vendégvárónak is bevethetjük.

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport és kakaóport, majd kevés vízzel simára keverjük.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd részletekben belekeverjük a kakaós masszába.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet.
  4. Ha elkészült, megvárjuk, míg kihűl, félbevágjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggató formával karikákat szúrunk ki.

A krémhez

  1. Egy tálba öntjük a mascarponét, tejszínt, porcukrot és a kókuszreszeléket, majd habosra keverjük.
  2. Megkenjük a krémmel a karikákra vágott piskótalapokat, egymásra illesztjük, és az oldalukat is megkenjük krémmel.

A díszítéshez

  1. Kókuszreszelékbe hempergetjük, majd az olvasztott csokival meglocsoljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 405
elküldve: 8
receptkönyvben: 273
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kozák sapka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blackbird03
Blackbird03 Fri, 2020-01-31 18:56

Napok óta szemezgettem ezzel a recepttel, viszont tekintettel az időigényességére, csak most sikerült elkészítenem ezt a sütit. És ha már lúd - legyen kövér - rögtön dupla adaggal indítottam - tekintettel arra, hogy 1 adag nem is lenne elegendő a családnak. És még milyen jó, hogy így gondolkodtam! :)

Amit bizton állíthatok, hogy valóban nagyon finom sütemény. Tényleg kiadós kis édesség, le is írtam a receptes füzetembe - hogy megőrizzem az utókornak. Tesóm azt mondta, jobb mint a barna tetejű társa. :) És máskor is kell csináljak. Édesanyám pedig meglátva, hogy csupán pár darab maradt belőle, már rögtön újabb adag elkészítését javasolta. :D 7 fővel kóstoltattam meg - mindenki elismerően nyilatkozott. :)

Ami viszont nekem sehogy nem jött ki - az éppenséggel a tetejére szánt csokoládé. Az olvasztott csoki önmagában túl tömény és nehéz önteni - így én margarinnal-tejjel-olajjal gőz felett olvasztva próbáltam lágyítani rajta és elkerülni a nehezen folyós masszás állagot - ezt másoknak is ajánlom, mert így valamivel könnyebb a "sapkák" tetejét bevonni a fehér csokival. A recept ezt nem írja - csak aki már rutinos háziasszony - tud némi következtetést levonni.

Édesszájúaknak mindenképpen ajánlott, csináljátok meg ti is! :)

Köszönöm a receptet! Isteni finom! :)

829
tojás 4 db
cukor 180 g
finomliszt 130 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 csomag
víz 0.5 dl
1 csipet
mascarpone 200 g
habtejszín 1 dl
porcukor 100 g
kókuszreszelék 50 g
kókuszreszelék 50 g
fehér csokoládé 100 g