Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér csokis-mandulás keksz

Fehér csokis-mandulás keksz
Fehér csokis-mandulás keksz
12 perc / sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, gyors finomság. :-)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a kétféle cukorral.
  2. Hozzáadjuk a vanília aromát és a sót.
  3. A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk a cukros masszához, és jól összedolgozzuk.
  4. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, ezt is a tésztához adjuk és eldolgozzuk.
  5. A csokit apróra daraboljuk, a mandulapelyheket egy picit összezúzzuk (nem kell nagyon), hozzákeverjük a tésztához.
  6. Diónyi adagokat formálunk belőle, majd a tenyerünk között kicsit szétlapítjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük (hagyjunk helyett a halmok között, mert süléskor kicsit lapulni és nőni fog).
  7. 175°C-on előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk picit hűlni (3-4 perc) és szilárdulni a sütőlapon.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 914
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis-mandulás keksz, mandulás-fehér csokis keksz, édes keksz mandulával és fehér csokoládéval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

626
teavaj 10 dkg
cukor 18 dkg
barna cukor 18 dkg
vaníliaaroma 3 teáskanál
szódabikarbóna 1.5 teáskanál
1 csipet
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
fehér csokoládé 20 dkg
mandulapehely 10 dkg