Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér- és étcsokis macaron

Fehér- és étcsokis macaron
Fehér- és étcsokis macaron
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerepelt a sütési bakancslistámon, és most úgy döntöttem, elkészítem.

hozzávalók / 3 adag

A macaronhoz

A fehércsokoládés krémhez

Az étcsokoládés krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Macaron elkészítése

  1. A tojásfehérjét kimérjük, és egy éjszakán át szobahőmérsékleten hagyjuk "öregedni".
  2. A porcukrot, kakaóport és a mandulalisztet ledaráljuk, és ezután egy tálba szitáljuk.
  3. A tojásfehérjét egy robotgéppel segítségével lassan kezdjük el habbá verni, majd szépen lassan a cukor hozzáadásával verjük kemény habbá.
  4. Miután felverődött a tojásfehérje, több részletben adagoljuk hozzá a száraz anyagokat, és egy spatula segítségével keverjük össze őket.
  5. A kész masszának fényesnek és sűrűnek kell lennie, amelyet egy habzsákba kell tölteni.
  6. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és kis korongokat nyomunk a habzsákból. Miután ezzel készen vagyunk, a tepsit párszor gyengéden a konyhapulthoz ütögetjük, azért hogy a levegőbuborékokat eltávolítsuk.
  7. A tepsibe nyomott korongokat 30-40 percig hagyjuk száradni. Akkor jó, ha az ujjunkkal hozzáérve a tészta nem ragad.
  8. Előmelegített, 150 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

A fehércsokoládés krém elkészítése

  1. A csokoládét apró kockákra vágjuk, és egy tálba helyezzük.
  2. Egy edénybe beleöntjük a tejszínt és a vaníliás cukrot, és felforraljuk.
  3. Amikor felforrt a tejszín, a csokoládéhoz öntjük, és hagyjuk egy picit állni. Ezután röviden megkeverjük, és hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük.
  4. Hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládés krém elkészítése

  1. Elkészítése ugyanaz, mint a fehércsokoládés-krémé. Az egyetlen különbség, hogy vaníliás cukor helyett 1 ek. capuccino porral forraljuk fel a tejszínt.

Összeállítás

  1. A kihűlt krém segítségével két korongot összeillesztünk.
  2. 1 napig hagyjuk hűtőszekrényben állni.
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 12 671
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VZsófi

Mióta szakács: 2014.02.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis macaron, kakaós macaron

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

722
porcukor 125 g
mandulaliszt 50 g
tojásfehérje 66 g
cukrozatlan kakaópor 25 g
cukor 75 g
1 csipet
habtejszín 60 g
vaj 7 g
fehér csokoládé 60 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 60 g
vaj 7 g
étcsokoládé 60 g
cappuccino por 1 ek