Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér formakenyér

Fehér formakenyér
Fehér formakenyér
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig első helyen áll nálam kenyérsütéskor a tönkölyliszt. Szenzációs, megunhatatlan íze, állaga mindig elcsábít.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg vízben feloldjuk a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és 8-10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük a hozzávalókat, és megdagasztjuk, megkelesztjük benne.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettéosztjuk, két hosszúkás kenyérkét formálunk belőle, formakenyér sütőbe tesszük.
  4. Letakarva fél órát pihentetjük, kelesztjük langyos helyen.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 35-40 perc alatt megsütjük.
  6. Rácsra téve kihűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x13x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 856
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fehér kenyér, formakenyér, tönkölykenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

313
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
víz 3 dl
méz 1 ek
1 ek
napraforgó olaj 2 ek
búzacsíra 3 ek
burgonyapehely 50 g