Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér kenyér Dragon konyhájából

Fehér kenyér Dragon konyhájából
Fehér kenyér Dragon konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha többször dagasztom át a tésztát, sokkal finomabb lesz. Amikor elkezdeném keleszteni, előtte a tésztát lekenem olajjal, így a következő dagasztásnál könnyebb vele dolgozni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket beleszitáljuk egy tálba, hozáadjuk a sikért és a sót.
  2. 1 dl vízben felolvasztjuk a margarint, és belerakjuk a cukrot és az élesztőt.
  3. Az élesztőt, amint felfutott, beleöntjük a lisztbe, és a többi vízből annyit adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk.
  4. A környezettől függően hagyjuk kelni kb. 90-120 percet.
  5. Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 383
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dragon

Mióta szakács: 2013.01.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

házi kenyér, fehér kenyér házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

699
finomliszt 70 dkg
élesztő 2 dkg
margarin 2 dkg
cukor 1 ek
sikér 1 ek
1 tk
víz 4 dl