Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér mártás - veloute

Fehér mártás - veloute
Fehér mártás - veloute
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha többre vágyunk a porokból, félkész termékekből készült, vagy bolti majonézből kikavart mártásoknál, ha egy kis lassításra, kényeztetésre van szükségünk, készítsünk mártásokat. A jó minőségű, gondosan válogatott alapanyagokból készített mártások remek kísérői, élvezeti érték növelői lehetnek egy-egy ételnek. Most ismerkedjünk meg egy melegen készített alapmártással, a fehér (veloute) mártással, és a belőle készíthető mártásokkal. A mártásokkról bővebben olvashattok a NoSalty "Egy kis plusz" rovatában.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A fehér mártás felöntéséhez húslevest használunk. Hasznos, ha húsleves főzésekor nagyobb adagot készítünk, amelyet kisebb porciókra osztva lefagyasztunk, majd felolvasztás után különféle krémlevesek, mártások, raguk készítéséhez használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajból és lisztből világos, enyhén pirított rántást készítünk.
  2. Felengedjük húslevessel, közben habverővel simára keverjük.
  3. Sóval és fehérborssal ízlés szerint fűszerezzük, majd lassú tűzön 20-25 percig főzzük, kiforraljuk.
  4. A kapott mártást különböző mártásokhoz használhatjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 22 478
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehér mártás, veloute, velouté szósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

154
vaj 5 dkg
alaplé 5 dl
finomliszt 4 evőkanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint