Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér spárgakrémleves Andreától

Fehér spárgakrémleves Andreától
Fehér spárgakrémleves Andreától
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vigyázzunk, hogy ne legyen fás a spárga, mert akkor a szálai miatt még külön át kell szűrni a levest.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk, majd kis darabokra feldaraboljuk.
  2. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk benne a zöldségeket.
  3. Ha már szépen megpárolódott, felöntjük a leveskockából készített alaplével, és 30 percig főni hagyjuk.
  4. Utána turmixgépbe kanalazzuk, és összeturmixoljuk.
  5. Miután ez kész, visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a főzőtejszínt, ízlés szerint fűszerezzük.
  6. 10-15 percig hagyjuk még főni.
  7. Amint meghűlt egy kicsit, már fogyasztható is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 115 805
elküldve: 15
receptkönyvben: 386
elkészítve: 51/51
Facebookon megjelent: 2

szakács

Andrea.D

Mióta szakács: 2013.10.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes spárgakrémleves, spárgakrémleves, főzőtejszínes spárgakrémleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tdius
tdius Tue, 2016-05-03 21:40

Finom lett, abszolúte az ízvilágom. :) Most készítettem először, a férjem most evett életében először, a 3,5 éves fiam bekanalazta az én adagomat :) Köszönjük a receptet!

Monamoni
Mona / Monamoni Sun, 2014-05-11 16:55

Elkészítettem, nem csalódtam! Egy picikét változtattam csak: tejszín helyett joghurt és tejföl keverékét, ill. vaj helyett olívaolajat használtam. Finom lett, köszönöm a receptet!

Monamoni
Mona / Monamoni Sat, 2014-05-10 19:59

A tárkony-szerecsendió kombináció nagyon tetszik, holnap elkészítem!

193
fehér spárga 50 dkg
alaplé 1.5 l
főzőtejszín 2 dl
vöröshagyma 2 közepes db
burgonya 1 közepes db
vaj 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint