Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér Stollwerck szelet

Fehér Stollwerck szelet
Fehér Stollwerck szelet
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család kedvenc krémes sütije, szinte sosem éri meg a másnapot.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt is csak elkeverjük, nem kell felfuttatni.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (170 fok) tepsiben kisütjük. Sütés előtt célszerű megszurkálni, hogy ne legyen hólyagos.
  3. A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejjel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne.  Ezek után hozzáadjuk a darabokra vágott margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük, amíg a margarin el nem olvad. 
  4. Az 5 evőkanál lisztet a maradék 3 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a karamelles-margarinos krémhez adjuk. Tovább főzzük állandó kevergetve addig, amíg be nem sűrűsödik.
  5. A krémet gyakran meg-megkeverve langyosra hűtjük, majd megtöltjük vele a lapokat. 3-4 óra múlva, amikor a krémtől megpuhul a tészta, szépen szeletelhető lesz, ekkor vágjuk le a széleket, és szeleteljük kis téglalapokra.
  6. Tetejét alaposan szórjuk meg porcukorral, hogy szép fehér legyen (mázzal is bevonható, főleg, ha valaki a saját részéről folyton lekaparja a porcukrot, mint én:) ).
  7. 2-3 nap elteltével nagyon omlós, puha sütemény lesz, de általában nem tart ki addig.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40×30×5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 726
elküldve: 15
receptkönyvben: 395
elkészítve: 12/22
Facebookon megjelent: -

szakács

aGinger

Mióta szakács: 2012.12.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér krémes, krémes főzött krémmel, krémes szelet

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-01-02 14:54

Ezt en is meg fogom sutni, nagyon jol hangzik, valoszinuleg csak el van irva a masodik 35 dkg liszt. Koszonom a receptet!
Veronika

erikaeger
erikaeger / erikaeger Wed, 2013-01-02 13:45

szerintem elirás, és csak 35 deka liszt kell mert 1 tojás, 1 deci tej, és 5 deka margarin kell hozzá, tehát ha több liszt kéne hozzá akkor kevés lenne a hozzáadott nedves anyag...:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-02 13:29

Nagyon guszta,:-o - a liszt kérdésre adott választ megvárom, mielőtt neki fogok.
Boldog új évet kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-02 16:44

Köszönöm szépen, liszt kérdése tisztázva, akkor már csak a süti készítése van soron.:-O
Szép napot kívánok mára!
Éva-Anyóca

980
finomliszt 35 dkg
porcukor 17 dkg
élesztő 1 dkg
margarin 5 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tojás 1 db
tej 1 dl
cukor 6 ek
tej 8 dl
porcukor 17 dkg
finomliszt 5 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg