Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér zöldborsóleves

Fehér zöldborsóleves
Fehér zöldborsóleves
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az unokatestvéremnél ettem először így a borsólevest, és annyira megszerettem, hogy én is így főzöm mindig.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj meg olívaolaj keveréken 4-5 percig pároljuk a borsót. Meghintjük liszttel, kicsit pirítjuk vele. Felöntjük hideg vízzel, majd a tejet is hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk.
  2. Amíg felforr a leves, összekeverjük a tojással a lisztet a galuskához. Beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe, elzárjuk a tüzet, hozzáadjuk a petrezselymet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 148
elküldve: 2
receptkönyvben: 126
elkészítve: 12/13
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldborsóleves, tejes borsóleves galuskával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gingerbread
Gingerbread Sat, 2018-11-17 19:01

Keresztanyukám csinálta így a borsólevest. Nagyon-nagyon finom, friss íze van a petrezselyemtől és pillanatok alatt elkészült. Biztos meg fogom főzni még többször is. Annyit módosítottam a recepteden, hogy jóval több tejet öntöttem a levesbe.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2012-08-05 10:45

Meglepodve talaltam ra erre a receptre, mivel en eddig azt hittem, hogy csak en szoktam a borsolevest igy fozni. Igy tanultam anyamtol is, aki mar harmincket eve nincs velunk. Nornoranak igaza van abban. hogy a tobbi borso leves csak husleves borsoval. Udv.

witch
witch / witch Sun, 2012-08-05 14:55

En sem talalkoztam sehol ezzel a levessel csak az unokatesomnal. Nekem az tetszik benne, hogy tenyleg a zoldborso a foszereplo es a szine is jobban kiemelkedik ebben a valtozatban. Arrol nem is beszelve, hogy nagyon gyorsan elkeszul.

fincedina
fincedina Tue, 2011-12-13 20:50

Eeez az! Ezt kerestem. Egyszerűnek tűnik, de bárhogy próbáltam, eddig nem értem el ezt az ízt! Köszönöm!

witch
witch / witch Fri, 2011-09-02 15:04

Egy ido utan rajottem, hogy ez a recept Horvath Ilona szakacskonyvebol szarmazik. Lehet, hogy azert ez az igazi.:)

Nornora
Nornora / Nornora Fri, 2011-09-02 14:37

Hát igen, ez az igazi borsóleves, a többi az csak húsleves borsóval. Nincs is ennél finomabb... :)

263
zöldborsó 50 dkg
olívaolaj 1 ek
vaj 1 dkg
finomliszt 2 dkg
tej 1 dl
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
víz 1 l
tojás 1 db
finomliszt 5 evőkanál