Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérbab pástétom

Fehérbab pástétom
Fehérbab pástétom
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas, ízletes kenyérre való. Nagy előnye, hogy tudjuk mi van benne. Fehérbab helyett vörösbabból vagy tetszés szerinti babból is készíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot áztassuk be egy éjszakára, majd főzzük meg kicsivel több vízben, mint ami ellepi.
  2. A főzőlébe egészbe tegyük bele a megpucolt hagymát, 2 fokhagymagerezdet, a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg meg nem puhul a bab.
  3. A megfőtt babot lecsöpögtetjük, majd villával összetörjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, sót, borsot, főzött majonézt és jól összekeverjük.
  4. Végül adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet. (Ha van késes aprítónk, a babot a többi hozzávalóval együtt a tartályba tesszük és összeturmixoljuk.)
  5. Behűtve kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 979
elküldve: 1
receptkönyvben: 215
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fehérbab-krém, babpüré

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-11-18 12:08

Igen, az általad leírt ételt mi is ismerjük itt Baranyában, tört babnak hívjuk. Hasonlóan készül és hasonlóan fogyasztjuk+ egy kis ecetes hagymával tálaljuk. A fehérbab pástétomnál pont az a lényeg, hogy nincs benne rántás, így kicsit könnyebb, lazább. Ezt a változat a spanyolok tapasként fogyasztják.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-18 09:37

Ezt az ételt Erdélyben törtpaszulynak nevezik, annyi különbséggel, hogy mikor turmixoljuk egy kevéske vízzel amiben főtt felöntjük. Egy palacsinta sűrűségű és szép sima krémes lesz. Egy vékony rántást készítünk egy lábosban(mi a fokhagymát apróra vágva a rántás olajában meg futtatjuk) erre ráöntjük a kiturmixolt babot, jól elkeverjük és ha szükséges még a saját levéből még öntünk hozzá, hogy ne legyen
se híg se nagyon sűrű.Felforraljuk-a rántást nem vesszük le tűzről úgy dolgozunk-és készen is van.
Fő fogásnak ebédre kiváló, a hús fogyasztóknak ajánlom feltétnek sült hurkát, kolbászt.....
savanyúságnak csalamádé,savanyú káposzta.Kenyérrel eszik, de mi szoktunk sokszor kenyér helyet puliszkával fogyasztani szerintem fenséges.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-10-21 18:23

Szia Suslinc! Aki szereti hagyja benne, aki nem annyira nélküle pürésítse. (Én inkább az utóbbiakhoz tartozom, imádom a hagymát, de így egészben főve nem annyira:)

Suslinc
Suslinc Thu, 2010-10-21 16:17

Szia Tündér! A vöröshagymával mit csinálsz főzés után? Kidobod vagy a babbal együtt összetöröd?

360
fehérbab 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majonéz 3 ek