Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérbabos krumplifőzelék

Fehérbabos krumplifőzelék
Fehérbabos krumplifőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túl kalóriaszegény, de finom és egészséges, laktató étel. Ha a tejfölt elhagyjuk, teljesen lúgosító étel. Egy nagy adag vagy két kis adag jön ki a hozzávalókból. Képet sajnos már csak a maradékról tudtam készíteni...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk, és megmossuk a krumplit.
  2. Lábosban, épp hogy elöntse, feltöltjük a feldarabolt krumplikat vízzel. Megsózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a babérlevelet. Belerakjuk egészben a hagymát, s mielőtt elfőne, kivesszük.
  3. Mikor a krumpli megpuhult, beleöntjük a babot.
  4. Liszttel behabarjuk, majd a tejfölt hozzákeverjük. Ki szereti, fűszerpaprikával ízesítheti. Ecet helyett, aki savanykásabban szereti, a citromlé egészségesebb megoldás, de elhagyható.
  5. Még pár percig hagyjuk rotyogni, és kész is :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 422
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

CupcakeGirl

Mióta szakács: 2015.01.13.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék, babos krumplifőzelék, tejfölös krumplifőzelék fehérbabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

252
burgonya 60 dkg
víz 6 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
vöröshagyma 1 kis db
fehérbab 12.5 dkg
tejföl 80 g
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
citromlé 1 kk
tönkölybúza liszt 1 dkg
olívaolaj 0.5 ek