Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérbor mártás

Fehérbor mártás
Fehérbor mártás
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fehér (veloute) alapmártásból készítjük. Remek kísérője halaknak, terrineknek, sültetnek, pástétomoknak. Először én is rakott csülökhöz készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A fehérmártáshoz (3 dl)

A fehérbor mártáshoz

ajánlat

Halakhoz, terrinekhez, sültekhez, pástétomokhoz kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kész fehérmártást felengedjük fehérborral, habverővel simára keverjük és lassú tűzön 10 percig beforraljuk.
  2. A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, és a tűzről levett mártáshoz öntjük, közben folytonosan kevergetjük.
  3. Citrommal és szükség esetén sóval ízesítjük.
  4. 1-2 percig melegítjük a mártást, ügyelve arra, hogy ne forrjon.
  5. Miután elkészült, melegen tartjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 33 785
elküldve: 5
receptkönyvben: 146
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tejszínes fehérbormártás, fehérboros mártás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

253
vaj 3 dkg
alaplé 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fehérbor 1.5 dl
főzőtejszín 1 dl
tojássárgája 1 db
vaj 4 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint