Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérborban párolt articsóka

Fehérborban párolt articsóka
Fehérborban párolt articsóka
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit eltűntem a hétvégén, de így a végére megkerültem egy kimondottan gyors és finom articsókás vacsorával.

Néha azt szeretem a legjobban az olasz konyhában, hogy olyan egyszerű benne minden, s pikk-pakk elkészül egy remek étel, mint amilyen ez is. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Miután megpucoltuk az articsókákat, (a pucolási eljárás itt olvasható ) félbevágjuk a szíveket, és sózzuk, borsozzuk őket.
  2. Az apróra vágott fokhagymát 1-2 perc alatt kicsit megpároljuk az olajon, majd hozzáadjuk az articsóka szíveket. Ezeket is 1-2 percig sütjük az olajon, majd felöntjük a borral, mérsékeljük a lángot alatta, s lefedve kb. 30 percig pároljuk.
  3. Amikor már puhák az articsóka szívek, kivesszük őket, tányérra tesszük, s meglocsoljuk citromlével. Ha kell még rá só vagy bors, teszünk még rá. Olívaolajjal csorgatott, langyos kifliszeletekkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 687
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehérboros articsóka, fehérborban párolt zöldség, párol articsóka pirítóssal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

377
articsóka 6 db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 4 ek
fehérbor 1.25 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek