Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák

Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák
Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akciósan vettem a tintahalat nagyon kedvező áron - 1500 Ft-ért/kg -, nem lehetett otthagyni. Meg kellett venni, s rögtön el is készítettem.

hozzávalók / 2 adag

A tintahalhoz

A krumplihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat feltesszük főni. A fokhagymát, petrezselymet aprítjuk. A citromból karikákat vágunk. A tintahalkarikákat jó alaposan több vízben átmossuk.
  2. A krumplikat megpucoljuk, felkarikázzuk, olívaolajon megsütjük.
  3. Közben a tintahalkarikákat olívaolajon megsütjük, majd megfordítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, rávágjuk a chilit, s hozzáöntjük a fehérbort, facsarunk rá citromot.
  4. Amikor mindkét serpenyőben megsültek a hozzávalók, tálalunk.
  5. A tányérra szedünk a tintahalból, locsolunk rá a szószból és a krumpliból, teszünk rá egy szelet citromot, s szórunk rá petrezselymet, a tintahalra pedig facsarunk citromot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 903
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival, tintahalkarikák, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes burgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

511
tintahalkarika 50 dkg
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
chili 1 db
citrom 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet
chiliszósz 1 ek
fehérbor 1 dl
petrezselyem 5 szál
burgonya 5 db
olívaolaj 1 ek