Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros-citromos csirke újkrumplival

Fehérboros-citromos csirke újkrumplival
Fehérboros-citromos csirke újkrumplival
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőm anyukájától tanultam az újkrumplit ilyen módon, de gondoltam, csirkét is sütök hozzá. A nagymamám egyszerű csontos sült csirkemell receptje volt az alapgondolat, de gondoltam egy kis franciás beütést adok neki a citrommal és a borral. Egy barátnőm, aki beugrott hozzám, megkóstolta, és kétszer szedett, annyira ízlett neki!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet alaposan megtisztítjuk. Bőröset, csontosat vegyünk! Itassuk le róla a felesleges vizet, és tegyük félre.
  2. Vágjuk ketté a hagymát, a fokhagymákat a kés lapjával nyomjuk össze.
  3. A hagymákat tegyük egy olívaolajjal kicsit meglocsolt edénybe.
  4. A csirkét borsozzuk meg, dörgöljük meg a bőrét ételízesítővel.
  5. Tegyük a csirkét a hagymákra, a citromokat nyomjuk a tetejére, majd fektessük be őket a pipi alá.
  6. A friss zöldfűszereket is tegyük a csirke alá, fölé, mellé, majd az egészet öntsük fel a fehérborral, hagyjuk pihenni a hűtőben egy teljes napon át.
  7. Másnap szedjük ki a lime-ot az edényből, és a csirkét kezdjük egy külön lábosban bőrével lefelé pirítani.
  8. Amikor szépen megpirult, vegyük ki a csirkét, olívaolajon kicsit pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd tegyük vissza a csirkét, öntsük le a fűszeres-boros lével, és hagyjuk kb. 20 percen keresztül lefedve párolódni.
  9. Közben a krumplikat mossuk meg alaposan, rendezzük el őket egy tepsiben, locsoljuk le olívaolajjal, törjünk rá friss borsot, tegyünk rá friss fűszernövényeket (de akár szárítottat is), és melegítsük elő a sütőt.
  10. A 20 perc leteltével a csirkét ültessük a krumplik tetejére, és alufóliával lefedve kb. 1 órán át süssük az egészet 180 fokon.
  11. Időnként nézzünk rá, és miközben sül, a fehérboros lét besűrítve készítsünk mártást. Amikor látjuk, hogy sűrűsödik, egyszerűen kapcsoljuk le a lángot.
  12. Vegyük le az alufóliát a tepsiről az 1 óra elteltével, és szépen pirítsuk meg a csirke és a krumplik tetejét.
  13. Akinek nem süt egyenletesen a sütője (mint nekem), az vegye ki a csirkét, amikor az elkészült, és magas lángon süsse tovább a krumplikat fólia nélkül, így lesz igazán finom.
  14. Tálaláskor tegyük a mártást külön tálba, vagy locsoljuk rá a csirkére és a krumplikra.
  15. Több főre készítsük 2 nagy bőrös csirkemellből, esetleg a csirke egyéb tartozékaiból.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 870
elküldve: 1
receptkönyvben: 157
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Piggy

Mióta szakács: 2011.02.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros csirke újkrumplival, sült csirkemell lime-mal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

976
csirkemell filé 70 dkg
citrom 1 db
lime 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
fehérbor 3 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
újkrumpli 70 dkg
olívaolaj 5 ek