Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros desszertkrém

Fehérboros desszertkrém
Fehérboros desszertkrém
26 perc / előkészület: 20 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta őrzött receptemet osztom meg itt. Egy nagyon különleges alkalomra készítettem el. Fehérborfajtából én rizlinget választottam, mert ez az egyik kedvencem. Badacsony egyik kedvelt nedűje.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatinlapokat vízben megáztatjuk.
  2. A tojásokat különválasztjuk, és a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól fölhabosítjuk, és hozzákeverjük a kipréselt citromlevet.
  3. A fehérbort csípősre fölmelegítjük (egy kicsit az ujjunk hegyét beledugjuk, olyan érzés legyen, mintha megcsípne). A megáztatott zselatinlapokat is hozzáadjuk, addig keverjük, amíg teljesen föloldódnak a borban.
  4. A tojássárgakrémhez öntjük, miközben gyorsan kevergetjük a krémet.
  5. A csipet sóval kemény habbá fölhabosított tojásfehérjét is hozzákeverjük.
  6. Poharakban elosztjuk. Nekem 7 pohár jött ki ebből a mennyiségből, de mint a fotón is látszik, csak félig töltsük meg a poharakat. 4-5 órát fogyasztás előtt hidegen tároljuk, de érdemes előző nap már elkészíteni, mert másnap sokkal finomabb, jobban összeérnek az ízek.
  7. Tálalás előtt fölhabosított tejszínhabot habzsák segítségével nyomunk a tetejére. Jó étvágyat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 364
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
159 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: német
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

384
lapzselatin 4 db
tojás 5 db
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
fehérbor 250 ml
citromlé 1 citromból nyert
1 csipet
habtejszín 300 ml
habfixáló 1 csomag