Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros édeskömény gratin

Fehérboros édeskömény gratin
Fehérboros édeskömény gratin
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom köret.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesköményt megpucoljuk, a zöldjét levágjuk, és félretesszük. Az édeskömenyt 5 mm vastagságú szeletekre vágjuk.
  2. Az édeskömény szeleteket a citromlével fővő sós vízben kb. 3 percig blansírozzuk, majd kivesszük, és hideg vízbe tesszük, a végén leszűrjük.
  3. A vajat egy serpenyőben felforrosítjuk, hozzákeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel és tejszínnel, felfőzzük, majd lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. A mártást a borral, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, az édeskömény szeleteket elrendezzük a tálba, ráöntjük a mártást, megszórjuk a sajttal.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és aranysárgára sütjük.
  6. Egy serpenyőben a fenyőmagokat megpirítjuk. Az édeskömény zöldjét apróra vágjuk.
  7. Tálalás előtt a gratint megszórjuk a fenyőmaggal és az édeskömny zöldjével.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 288
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi receptek, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes édeskömény gratin, édeskömény gratin fenyőmaggal, édeskömény gratin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

456
édeskömény 4 db
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 500 ml
főzőtejszín 100 g
fehérbor 20 ml
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 125 g
fenyőmag 50 g