Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros gombás csirkés tészta

Fehérboros gombás csirkés tészta
Fehérboros gombás csirkés tészta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc szakácskönyvem egyik kedvenc receptje.

Nélkülözhetetlen Tészta Könyv

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Költségkimélő(bb) megoldás: a csirkemellet helyettesíthetjük csirkecomb filével vagy darált csirkehússal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat, megpároljuk rajta a kockákra vágott hagymát.
  2. Hozzádobjuk a szeletekre vágott sonkát, pár perc alatt ropogósra sütjük.
  3. Jöhetnek a csirkemell falatkák, addig sütjük, míg a hús kifehéredik, ezután hozzátesszük a felaprított gombát is.
  4. Néhány percig pirítjuk, majd beleteszünk pár evőkanál sűrített paradicsomot, alaposan elkeverjük, és felöntjük a borral. Megvárjuk, míg a folyadék fele elpárolog.
  5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, és takarék lángon besűrítjük.
  6. Míg a mártás rotyog, kifőzzük a tésztát (ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, éppen csak puha legyen). Leszűrjük, és összekeverjük a szósszal.
  7. Frissen reszelt parmezánnal azon melegében tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 295
elküldve: 15
receptkönyvben: 532
elkészítve: 19/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkés gombás tészta fehérborral, csirkés gombás paradicsomos tészta, húsos gombás fehérboros tészta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annus
Annus Sun, 2014-09-28 19:52

Köszi a receptet! Nagyon finom lett, pedig kicsit másképp készítettem. A bort kihagytam, de raktam bele zöldborsót is. Mivel a hagymát nem bírom,a vörös kimaradt, a fokhagyma helyett pedig medvehagymával ízesítettem. Prosciutto helyett fekete erdei sonkát használtam, az jóval olcsóbb, de nagyon finom.

pannis
pannis Sat, 2013-09-14 18:52

Nagyon egyszerű az elkészítése és nagyon finom lehet. Hamarosan el fogom készíteni. Köszönöm a receptet. :)

Dudás Lászlóné
Dudás Lászlóné Thu, 2013-09-12 15:03

a fehérboros gombás csirke nagyon megnyerte a tetszésemet ,már enném is nagyon finom lehet csak nyelek nagyokat gratu aki kitalálta

908
farfalle 50 dkg
vaj 2 ek
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
prosciutto 10 dkg
csirkemell filé 25 dkg
csiperkegomba 20 dkg
sűrített paradicsom 140 g
fehérbor 1.5 dl
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg