Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel

Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel
Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel
125 perc / előkészület: 10 perc főzés: 115 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest télbúcsúztatónak szántam. Remélem, nem tréfál meg minket a természetfelelős, s nem lesz megint március idusán hóvihar, és téltábornok most már végleg elkotródik.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pörcöt kisebb darabokra vágjuk, vízben feltesszük főni, teszünk bele babérlevelet, vágunk bele chilit, fűszerezzük.
  2. A hagymákat aprítjuk, a répát szeleteljük, a krumplit apró kockára, a gombákat félbevágjuk, felszeleteljük a kolbászt.
  3. Egy serpenyőben zsíron megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a répát és a krumplit, félretesszük.
  4. Egy óra elteltével a leveshez adjuk a zöldségeket és a káposztát, tovább főzzük a levest.
  5. 30 perc után beletesszük a kolbászt.
  6. Amikor már minden csaknem puha, beleöntjük a bort, beleszórjuk a lisztet, végül - kiegyenlítéssel - belekeverjük a tejfölt.
  7. Tálaláskor merünk a tányérba levest, s kanalazunk rá tejfölt, díszítjük chilivel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 714
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel, füstölt kolbásszal, tejfölösen, tejfölös káposztaleves, tejfölös-fehérboros káposztaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

331
császárszalonna 15 dkg
víz 2 l
babérlevél 3 db
chili 3 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
újhagyma 3 db
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 1 kis db
burgonya 1 db
csiperkegomba 15 dkg
csípős kolbász 10 dkg
sertészsír 0.5 ek
savanyú káposzta 30 dkg
fehérbor 1 dl
finomliszt 2 púpozott ek
tejföl 1 dl
chili 6 db
tejföl 1 dl