Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon

Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon
Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon
105 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miután az idő késő ősziesre fordult, sőt már 0 C fok alatti éjszakákat jeleznek, ez az étel ideális.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat előfőzzük.
  2. Közben egy kizsírozott serpenyőbe elterítjük a káposztát, megszórjuk bőségesen borssal és köménnyel.
  3. Ráhelyezzük a hurkákat és a kolbászt, mindkét oldalán villával megszurkálva.
  4. Mellé helyezzük a megpucolt, és cikkekre vágott céklákat.
  5. Vágunk 3 szelet szalonnát, bevagdossuk, és kettőt ráteszünk a hurkákra.
  6. Megpucoljuk a krumplikat, felvágjuk, és a serpenyőbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk a céklákat és a krumplikat, a céklára köményt is szórunk.
  7. A krumplikra tesszük a harmadik szelet szalonnát, letakarjuk egy alufóliával, és berakjuk a 180 C fokra melegített sütőbe, és légkeverésen 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát, a szafttal meglocsolunk mindent, további 30 percig sütjük. Időnként meglocsoljuk. Grill fokozaton 200 C fokon tovább sütjük 20 percig, félidőben újra meglocsoljuk, és öntünk rá fehérbort.
  8. Tálalunk. A tányérra helyezzük a hurkák, a kolbász és a körítés felét. Locsolunk rá egy kevés szaftot.
  9. Fehérborral fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 351
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon céklával és krumplival együtt sütve, sült hurka és kolbász krumplival és céklával, hurka-kolbász káposztaágyon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HNiki86
HNiki86 Tue, 2015-12-15 13:37

Így sütöttem meg minap, a saját készítésű kolbászunkat, és mindenkinek nagyon ízlett! Máskor is fogom így. Köszönöm

754
véres hurka 10 dkg
májas hurka 10 dkg
sütnivaló kolbász 10 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
cékla 2 db
újkrumpli 30 dkg
libazsír 1 ek
savanyú káposzta 25 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
fekete bors 2 csipet
köménymag 1 kávéskanál
fehérbor 1 dl