Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros kagyló

Fehérboros kagyló
Fehérboros kagyló
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nyaralás alkalmával kóstoltam.

hozzávalók / 2 adag

A kagyló elkészítéséhez

A tálaláshoz

ajánlat

Hasábburgonyával tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kagylót átmossuk, eltávolítjuk a bajuszkákat. A tisztítás hideg vízben történik. Egyenként átnyomkodjuk, hogy nem üres-e valamelyik kagyló, mert ebben az esetben fekete lesz a főzött kagyló.
  2. A fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fél csirkés leveskockát, és 1 percig forraljuk.
  3. beletesszük a kagylót és ráfacsarjuk a citromlevet.
  4. Kb. 5 percig főzzük fedő alatt, ha minden kagyló kinyílt, elkészült az étel.
  5. Még melegen citromkarikákkal tálaljuk, friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

     

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 45 737
elküldve: 4
receptkönyvben: 178
elkészítve: 17/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Ramonika

Mióta szakács: 2009.07.22.
32 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: horvát
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yens
yens / yens Wed, 2012-10-03 20:45

kifelejtettem h azonnal tegyètek az edènybe a hutobol alapos hideg vizes àtmosàs utàn, 10 perc alatt is màr szobahomèrsèkleten nyiladoznak ki.

yens
yens / yens Wed, 2012-10-03 20:41

Szia, belgiumban èlek a kagylo orszàgàban, most kezdodott az igazi szezon,ugye ami honap r-rel vègzodik. Ma foztem, sajna elfogyott mire foto lett volna. Fehèrboros kagylo 1 kg-hoz, 350 g vegyes zold zoldsèget,hagymàt megpàrolni 5-1O perc alatt, hozzà a megmosott kagylo, kagylofuszer (elhagyhato), so, sok bors, tovàbb fozzuk mig kinyilnak, kb 5-10 perc,ezalatt kozzàontunk 1-max 2dl szàraz fehèrbort,ès ràzogatjuk az edènyben. Vizet nem,az kifo a borbol. Sult krumplival azonnal tàlaljuk,melegiteni nem lehet,max fèl percet mikroban. Udvozlettel Yens

catalinca
catalinca Sat, 2011-05-07 12:58

Én nem adnék hozzá leveskockát, hanem a fehérbor mellé még valami erőset. Normandiában calvadossal ízesítik a főzőlevet, én már próbáltam tokaji borpárlattal is - sokkal decensebb íze van, mint leveskockával. A fokhagyma mellé 1 nagy fej felkarikázott fehér hagyma is jót tesz neki. Elég 3-4 percig főzni, mert megkeményedik és rágós lesz.

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Mon, 2009-12-21 18:07

Szia!
Én forró víz alá tartottam 2-3 percig,majd szűrőbe lecsöpögtettem. De megcsináltam üveges kagylóból is,azt is lecsöpögtettem jól.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-12-21 17:36

szia!

fagyasztott kagylóval is lehet csinálni?
ha igen, mit kell csinálni a kagylóval előtte...felolvasszam?

köszi, Ági

474
feketekagyló 1 kg
fehérbor 3 dl
citromlé 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
leveskocka 0.5 db
olívaolaj 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
citrom 0.5 db