Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros padlizsánragu

Fehérboros padlizsánragu
Fehérboros padlizsánragu
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció padlizsánra. Régi újságban találtam, a padlizsán meg terem bőven, kipróbáltam. Finom lett, közreadom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült húsokhoz tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, meghámozott padlizsánt apró kockára vágjuk.
  2. A paradicsomot forró vízbe mártva, meghámozzuk, padlizsánhoz hasonlóan összevágjuk.
  3. Nagy lábasban forró olajon aranysárgára sütjük a padlizsánt, majd kiszedjük.
  4. A visszamaradt olajban a megtisztított, felaprított hagymát, fokhagymát üvegesre pároljuk.
  5. Visszatesszük a padlizsánt, hozzáaadjuk a paradicsomot, a fehérbort, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, kislángon összepároljuk.

  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 901
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehérborban párolt zöldséges padlizsán, fokhagymás-zöldséges padlizsán

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

164
padlizsán 2 db
paradicsom 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 3 ek
fehérbor 1 dl
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint