Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros sajtleves

Fehérboros sajtleves
Fehérboros sajtleves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ízletes leves. 


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy fazékban felforrósítjuk. Beleszórjuk a lisztet, majd állandó keverés közben, alacsony hőfokon kb. 5 perc alatt megpirítjuk.
  2. Felöntjük a fehérborral meg a levessel, és kevergetve kb. 20 percig főzzük.

  3. A kakukkfüvet megmossuk, leveleit lecsipkedjük. A sajtot finomra reszeljük. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel.

  4. A sajtot a levesbe vegyítjük, és sóval, szerecsendióval, kakukkfűvel, cayenne borssal fűszerezzük.

  5. A tojássárgájával kikevert tejszínt a levesbe csorgatjuk. Nem engedjük felforrni.

  6. A levest tányérokba merjük, és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.


  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 903
elküldve: 8
receptkönyvben: 295
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kakukkfüves sajtleves fehérborral, tejszínes-fehérboros sajtleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adiza
adiza / adiza Sun, 2011-01-16 22:17

Megfőztem a levest és nagyon finom, viszont ennyi hozzávaló csak szűk 2 adagra volt elég.

244
vaj 30 g
finomliszt 30 g
fehérbor 125 ml
szárnyas alaplé 500 ml
kakukkfű 3 szál
sajt 100 g
szerecsendió 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
habtejszín 30 ml
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint