Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros sajtleves 2. -fokhagymás

Fehérboros sajtleves 2. -fokhagymás
Fehérboros sajtleves 2. -fokhagymás
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leves újramelegítését ne bízzuk férfiemberre, mert a sajt nagyon hamar leragad a fazék aljára, és leég. Aztán mehet a szemétbe a fazék is, meg a leves is:-))
 


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajon kevergetve világosra pirítjuk, és a levest meg a bort ráöntjük.
  2. A fokhagymát összezúzzuk, majd a levesbe dobjuk, megborsozzuk, sózzuk, és a szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Kevergetve felforraljuk, majd főzzük pár percig.
  4. Közben a sajt kétharmadát lereszeljük, a maradékot apró kockákra vágjuk.
  5. A levest a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a reszelt sajtot és a tejfölt, megszórjuk a petrezselyemzölddel.
  6. A kockára vágott sajtot a tányérokban elosztjuk, és a forró levest rámerjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 516
elküldve: 3
receptkönyvben: 147
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sajtleves kétféle sajttal, fokhagymás sajtleves tejföllel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

466
trappista sajt 15 dkg
füstölt sajt 15 dkg
finomliszt 1 evőkanál
vaj 3 dkg
szárnyas alaplé 1 l
fehérbor 1 dl
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 2 dl
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint