Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros spagetti kagylóval

Fehérboros spagetti kagylóval
Fehérboros spagetti kagylóval
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kagyló, főleg ha friss, nagyon ízletes étel. Gyorsan elkészíthető, és még az is megkóstolja, aki korábban soha nem evett. Így kóstoltad meg Te is :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel és egy kis olívaolajat is csepegtethetsz rá. Bár már tettél bele fehérbort, a maradékot se hagyd magára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyünk fel egy nagy lábosban vizet forrni a tésztához. Rakjunk bele egy nagy evőkanál sót.
  2. Egy serpenyőben a vajon alacsony hőmérsékleten futtassuk meg a hagymát, majd tegyük bele a fokhagymát és a borsot, egy csipet sót.
  3. Öntsük fel a borral, és tegyük bele a megmosott kagylókat. Fedő alatt pároljuk 10 percig. Azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, vegyük ki és dobjuk ki. Húzzuk félre a serpenyőt.
  4. A tésztát főzzük meg a lobogó, sós vízben, amíg a csomagoláson írja, majd szűrjük le, és forgassuk bele a kagylós mártásba. Mindezt óvatosan, hogy ne törjenek szét a kagylók.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 418
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

kagylós spagetti, feketekagylós tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

695
feketekagyló 50 dkg
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
félszáraz fehérbor 2.5 dl
petrezselyem 1 csokor
fekete bors 2 csipet
0 ízlés szerint
spagetti tészta 50 dkg
olívaolaj 1 teáskanál