Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros szecsuáni csirke

Fehérboros szecsuáni csirke
Fehérboros szecsuáni csirke
50 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátokkal elhatároztuk, hogy kipróbálunk egy új kínai éttermet. Egyetlen gubanc volt csak, az én kicsi párom, nem igazán rajong az újdonságokért, ő inkább megmarad a jó hazai marhapörkölt, lecsó és társai mellett. Nyafogott is egy kicsit, hogy éhen fog maradni. Aztán csak sikerült rábeszélni, hogy próbálja ki a szecsuáni csirkét, mert az még neki is biztos ízleni fog. A lehető legjobban sikerült a vacsi, és csodák csodája beleszerelmesedett ebbe a finom kínai csodába. Majd jött itthon a nyaggatás, hogy mikor készítem el én is. Így hát belevetettem magam az internetes keresésbe. Nem jöhetett szóba olyan recept, amiben káposzta, borsó, sárgarépa van, mert ezeket a zöldségeket nem igazán hajlandó megenni. Végül a kulinárisvilág házias blogján találtam meg a tökéleteset. Kicsit átalakítottam a saját ízlésünkre, de azóta is hatalmas a sikere. Az előkészületek hosszúnak tűnnek, mert mindennek nagyon vékonynak kell lennie, de megéri a fáradozást, ugyanis amint a wokba kerül, szinte már készen is van, és az illata ellenállhatatlan.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

ajánlat

Párolt jázminrizzsel a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filét vágjuk vékony, kb. 5 centi hosszú csíkokra. Keverjük össze a pác hozzávalóit csomómentesre, és adjuk a felcsíkozott húshoz, majd jól keverjük el vele.
  2. Amíg a hús pácolódik, hosszú vékony csíkokra vágjuk (ezek is kb. 5 centisek legyenek) a paprikákat, ne sajnáljuk az időt, akkor lesz igazán finom, ha tényleg julienre vannak vágva benne a zöldségek. Az újhagymát karikázzuk, valamint a fokhagymát vékonyra szeleteljük.
  3. Forrósítsuk fel az olajat a wokban (ennek hiányában egy magasabb lábosban), és tegyük bele először a borsot, majd a bepácolt húst. (A pácnak köszönhetően 2-3 perc alatt mire kifehéredik, teljesen meg is puhul.) Pirítás után szedjük ki a husit egy tiszta tányérra, és tegyük félre.
  4. A visszamaradt olajban 2-3 perc alatt pirítsuk meg a paprikákat és az újhagymát, majd rakjuk rá a felszeletelt fokhagymát, a félretett húst és az összekevert ízesítőket.
  5. Összeforraljuk, és még forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 027
elküldve: 0
receptkönyvben: 178
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

szelbarbi

Mióta szakács: 2011.10.18.
7 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkemell szecsuáni módra, csirkemell szójaszósszal és zöldségekkel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dosika61
dosika61 Sun, 2012-09-30 05:55

Az összes szecsuáni recept közül nekem ez hasonlít legjobban a büfében kaphatóra, csak a többi zöldséget hiányolom belőle. Azért ki fogom próbálni, legfeljebb kevesebb paprikát teszek, és pótolom más zöldségekkel.

pankota
Pankota / pankota Fri, 2011-10-28 18:29

Szia! Nálunk is az egész család szereti a kínait, ez a recept biztos nyerő lesz :-)) Azt szeretném kérdezni, annyi ideig pácolod csak a husit, amíg a paprikát csíkozod, vagy valamennyivel előtte be kell pácolni?

szelbarbi
szelbarbi / szelbarbi Fri, 2011-10-28 19:02

Szia!
Igen, a csirkét csak addig kell pácolni, amíg a paprikát csíkozod, a szójaszósznak és a bornak köszönhetően ez a folyamat nem tart olyan sokáig, mint amikor marhát vagy sertést olajos páccal készítünk.
Remélem nektek is ízleni fog :)

pankota
Pankota / pankota Sat, 2011-10-29 15:51

Köszönöm, akkor így fogom készíteni, örülök, hogy csak addig kell pácolni, így kevésbé időigényes :-)) Biztos ízleni fog, nagyon tetszik a recept, köszi!!!

csocsóka
csocsóka Fri, 2011-10-28 20:29

Nagyon szeretem a külföldi konyhák ízeit. A vőm indiai, isteni a konyhájuk,ha Londonba vagyok a nászasszony sokszor kedveskedik, csak a csilivel egy kicsit akkor visszafogottabb. .Úgyhogy várom a mexikói recepteket !
üdv: Csocsóka

csocsóka
csocsóka Thu, 2011-10-27 21:29

Ma elkészítettem, a férjem is nagy kínai imádó, nagyon finom lett. Ízlett a családnak, gyakran fogom készíteni. Köszönöm a receptet! Üdv.: Csocsóka

szelbarbi
szelbarbi / szelbarbi Fri, 2011-10-28 14:33

Igazán örülök, hogy ízlett. Ha nyitottak vagytok a világ konyháinak ízeire nemsokára érkeznek a mexikói receptjeim is.

csocsóka
csocsóka Wed, 2011-10-26 18:22

Ránézésből isteni! Imádom a kínait, biztos nyerő a recepted!

323
csirkemell filé 80 dkg
kápia paprika 30 dkg
lecsópaprika 30 dkg
hegyes erős paprika 2 db
újhagyma 5 db
fokhagyma 3 gerezd
bors 1 kk
napraforgó olaj 4 ek
szójaszósz 3 ek
fehérbor 30 ml
étkezési keményítő 3 evőkanál
chiliszósz 3 ek
fehérbor 40 ml
étkezési keményítő 3 evőkanál
szójaszósz 8 ek