Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros szivárványos pisztráng

Fehérboros szivárványos pisztráng
Fehérboros szivárványos pisztráng
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mindenki kedveli a halat jellegzetes, intenzív íze miatt. Én úgy vélem, ez a hal kivételesen lágy, nagyon kellemes ízű és illatú. Ebben a mártásban fantasztikus.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom azoknak, akik most próbálnak először halételt csempészni a család asztalára:).
Finom fehérbor, amellyel elkeszítjük, tökéletesen illik hozzá.
A köret ne legyen túl bonyolult, hogy ne nyomja el ennek a különlegesen finom halas-fogásnak az ízvilágát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított halakat sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tűzálló edényt kivajazunk.
  3. A vöröshagymát felaprítjuk és az edény aljára tesszük.
  4. Ráfektetjük a halakat.
  5. Meglocsoljuk a tejszínnel és a fehérborral.
  6. Az újhagymát feldaraboljuk és a hal tetejére szórjuk, majd ezt követően a zsemlemorzsával is meghintjük.
  7. Előmelegített (legalább 200 fokos) sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 30 200
elküldve: 8
receptkönyvben: 208
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Panyitimi

Mióta szakács: 2008.12.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pisztráng fehérboros-tejszínes mártásban, újhagymás-fehérboros pisztráng, fehérboros-tejszínes mártásban sült pisztráng

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuts_44
szuts_44 Sun, 2019-01-27 20:31

Nekem kissé csalódás volt a recept. Szerintem a sütésidő - 200°C/25 perc - nagyon kevés. A hagyma nem puhult meg, a lé nem főtt el, a hal nem pirult meg. Egy híg hagymás lében lubickolt a pisztráng. :) Cserében a hal megsült, és a fehérboros tejszín jó ízű volt.

skylla
skylla Sat, 2012-12-15 20:19

köszi a valaszt, akkor most ez meg is csinalom morzsaval :)

432
pisztráng 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
főzőtejszín 200 ml
vöröshagyma 1 nagy fej
újhagyma 2 közepes db
fehérbor 200 ml
vaj 1 ek