Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros-tejfölös fokhagymakrémleves cipóban

Fehérboros-tejfölös fokhagymakrémleves cipóban
Fehérboros-tejfölös fokhagymakrémleves cipóban
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi, akár még karácsonyi levesnek is megfelel. Jól mutat az asztalon, s nem utolsósorban finom.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát aprítjuk, a póréhagymát és az újhagymát karikára vágjuk.
  2. Egy edényben az olívaolajjal megolvasztjuk a vajat, ezen megdinszteljük a hagymát, felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük.
  3. Amíg a leves fő, felaprítjuk a petrezselymet, felvágjuk a snidlinget. A cipónak levágjuk a tetejét, a belsejét kivájjuk, s sütőben kicsit megsütjük.
  4. Mikor a hagymák megpuhultak, beleöntjük a bort, a lisztes tejföllel elhabarjuk, beleszórjuk a petrezselymet, összekeverjük, jól felrottyantjuk.
  5. A forró levest a cipóba merjük, beleszórjuk a reszelt sajtot, az újhagyma zöldjét és a snidlinget.
  6. Evés közben a levesbe tördeljük a cipó sapkáját. Fehérbort iszunk hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 376
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Fehérboros-tejfölös fokhagymakrémleves 2-féle sajttal snidlinggel megszórva és cipóban tálalva, fokhagymakrémleves, fehérboros fokhagymakrémleves cipóban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

826
kenyér 0.5 kg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 fej
póréhagyma 0.5 db
újhagyma 2 db
olívaolaj 1 ek
vaj 3 ek
víz 6 dl
leveskocka 1 db
petrezselyem 6 szál
0 ízlés szerint
fehér bors 2 késhegynyi
fahéj 1 késhegynyi
snidling 12 szál
fehérbor 1 dl
tejföl 1 dl
finomliszt 1 csapott ek
trappista sajt 3 dkg
sajt 3 dkg