Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros-tejszínes hideg eperkrémleves tejföllel

Fehérboros-tejszínes hideg eperkrémleves tejföllel
Fehérboros-tejszínes hideg eperkrémleves tejföllel
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves főzés nélkül készül, gyorsan megvagyunk vele, s jól lehűtve kánikulában nagyon kellemes.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret lecsumázzuk, megmossuk, 2 nagyobbat félreteszünk, a felét félbe-, negyedbe vágjuk, a többit botmixerrel durván pürésítjük, hozzáadjuk cukrot, a vaníliás cukrot, a gyömbért.
  2. Beleöntjük a tejszínt és a bort. Összekeverjük. Egy nagy csészébe belerakjuk a felvágott epreket, s betesszük a hűtőbe.
  3. Amikor már jól lehűlt, tálalunk. Kanalazunk a levesre tejfölt, teszünk rá egy epret, és mentával díszítjük.
  4. P.S. Lehet a tejföl helyett habtejszínt is rányomni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 377
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves

egyéb elnevezések

főzés nélküli eperleves, eperkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

413
szamóca 80 dkg
gyömbér 1 cm
fehérbor 1 dl
cukor 2 púpozott ek
vaníliás cukor 1 teáskanál
méz 2 teáskanál
főzőtejszín 1 dl
tejföl 4 ek
borsmentalevél 2 db