Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros-tejszínes mandarinos répakrémleves

Fehérboros-tejszínes mandarinos répakrémleves
Fehérboros-tejszínes mandarinos répakrémleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a krémleveseket, nem csak az állaguk, de a fűszerezésük miatt is. A gyömbér és a szerecsendió csodálatosan harmonizál a sárgarépa édességével és a mandarin édes-savanyú ízével. A bors pedig pikánssá teszi a levest.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat és a gyömbért daraboljuk, a répát megpucoljuk, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk hosszában.
  2. Egy fazékban a vajat olajon megolvasztjuk, s ebben együtt dinszteljük a hagymákat, a répát és a gyömbért. Felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük.
  3. Amíg a répa fő, lereszeljük a mandarinok héját, a gyümölcsöket gerezdekre szedjük.
  4. Amikor a répa megpuhult, kiszedünk néhányat, a többit botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a bort és a tejszínt.
  5. Az edénybe visszatesszük a félretett répákat, a mandarinhéj reszeléket, s kb. 3 db gyümölcs a húsát, felrottyantjuk.
  6. Tálaláskor szedünk a tányérba levest vegyesen, díszítjük mandarin gerezdekkel, s locsolunk rá tejszínt. Forrón fogyasztjuk. Fehérbort iszunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 397
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

fehérboros-mandarinos répakrémleves, sárgarépa-krémleves, boros-tejszínes mandarinos répakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

515
póréhagyma 0.5 db
újhagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 cm
sárgarépa 55 dkg
vaj 3 ek
olívaolaj 1 ek
leveskocka 1 db
víz 5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 1 késhegynyi
szerecsendió 1 csipet
fehérbor 1 dl
főzőtejszín 1 dl
mandarin 4 db