Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsoki-mázas-mogyorós-fahéjas csiga

Fehércsoki-mázas-mogyorós-fahéjas csiga
Fehércsoki-mázas-mogyorós-fahéjas csiga
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kelt tésztás cuccokat előnyben részesítem. Ami ezen felül még fahéjas is, az meg aztán abszolút favorit. Sajnos (vagy nem sajnos) hajlamos vagyok túlzásokba esni, és halmozni az élvezeteket a sütemények tekintetében, nincs ez másképp ennél a receptnél sem.

A klasszikus kakaós csiga mellett nagy kedvencem a fahéjas csiga, amit természetesen kicsit felturbóztam.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Fahéjas töltelékhez

Tetejére meglocsolni

Mázhoz

ajánlat

Ha jól dolgoztunk, akkor egy igazán puha, vajas, karamellás, fahéjas csigát kell kapnunk, amibe beleharapva minden más csiga csak másodlagos lehet.

Egy pohár hideg tejjel tökéletes a hideg, téli estékre! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összeállításához az átszitált liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a szobahőmérsékletű vajat és a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt. Ezt a masszát robotgéppel vagy kézzel hólyagosra dagasztjuk. Ne sajnáljuk rá az időt! Szép, fényes tésztát kell kapnunk, ami elválik az edény falától. A tésztát ezután meleg helyre tesszük, és konyharuhával lefedve hagyjuk körülbelül 1 órán át kelni.
  2. A kelesztés után lisztezett deszkára borítjuk, és pár mozdulattal átgyúrjuk, majd 1 cm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. (Ezt két részletben is megtehetjük, hiszen ez elég nagy mennyiség!)
  3. A kinyújtott tésztán egyenletesen eloszlatjuk az olvasztott vajban elkevert cukros fahéjat, és a hosszabbik oldaltól kezdve szorosan feltekerjük. A tekercset 4 cm-enként feldaraboljuk, és a csigákat egy magas falú, kivajazott-kilisztezett tepsibe helyezzük egymástól 4 cm távolságban. A tepsiben is hagyjuk kelni még 20-25 percig, majd 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 25 percig süssük.
  4. Tipp: Ha nem akarunk az összes tésztából csigát sütni, akkor készíthetünk belőle lekvárral töltött kifliket is.
  5. Amíg a sütőben készülnek az édességek, addig elkészítjük a csokimázat, amihez gőzfürdő felett felolvasztjuk a fehér csokoládét. A csokihoz hozzáöntjük a forró a tejet, majd vanília aromával ízesítjük.
  6. A sütőből kivéve, még forrón minden csigát meglocsolunk 2 evőkanál hideg tejjel. Ez a lépés nagyon fontos, mivel így lesznek igazán puha, szaftos a tészta!
  7. Amikor a csigáink már langyosak, akkor meglocsoljuk a mázzal, és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval, amit helyettesíthetünk dióval is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 378
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikki's Bakery

Mióta szakács: 2016.10.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csiga, kelt tészta, fahéjas csiga

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1015
finomliszt 80 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 4 dkg
tej 5 dl
vaj 3 ek
tojás 2 db
vaj 25 dkg
cukor 25 dkg
fahéj 5 g
tej 1 dl
fehér csokoládé 15 dkg
tej 20 ml
vaníliaaroma 1 teáskanál
törökmogyoró 10 dkg