Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsoki mousse mangóval

Fehércsoki mousse mangóval
Fehércsoki mousse mangóval
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mousse-hoz keverhetünk esetleg 2-3 ek kókuszreszeléket, vagy kókuszlikőrt.

hozzávalók / 4 adag

A mousse-hoz

A mangó raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenyérfüvet kis darabokra vágjuk, egy kicsit szét is nyomkodjuk, és a tejjel felfőzzük. Tűzről levesszük, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  2. A csokoládét durvára aprítjuk, vízfürdőben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  4. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
  5. A tejet rászűrjük a cukorral elkavart tojássárgákra, és gőzfürdőben sűrű krémmé verjük. Hozzáadjuk a kicsavart zselatint és felolvasztjuk a meleg krémben.
  6. Hozzákeverjük a folyékony csokoládét, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd óvatosan hozzákeverjük először a tejszínt, majd a tojásfehérje habot.
  7. A krémet 4 pohárba osztjuk, és kb. 4 órára hidegre tesszük.
  8. A mangót meghántjuk, a húst a magról levágjuk, majd kockákra vágjuk. A mangót 3-4 ek vízzel, a gyömbérrel és a paprikával közepes tűzön kb. 10 percig főzzük. Mézzel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  9. Tálalás előtt a mangó ragut elosztjuk a csokoládé mousse-ra.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 819
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehércsokis mousse mangóraguval, fehér csokoládés hab mangóval, fehércsoki krém pikáns mangóraguval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

598
fehér csokoládé 200 g
citromfű 4 teáskanál
tej 200 ml
habtejszín 150 ml
tojás 4 db
1 csipet
cukor 50 g
lapzselatin 4 db
mangó 1 db
hegyes erős paprika 1 db
gyömbér 1 cm
méz 1 ek