Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsoki-trüffeles csokitorta

Fehércsoki-trüffeles csokitorta
Fehércsoki-trüffeles csokitorta
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

a 22 +/- 5 éves sógórnőm szülinapjára készült torta.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütés előtti nap a tejszínt felmelegítjük (nem forralom!) a fehér csokit megolvasztjuk benne, alaposan elkeverjük, lehűtjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. 
  2. A vizet felmelegítjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, fölforraljuk és lehűtjük.
  3. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, hozzátesszük a cukrot és összeforgatjuk a vízzel.
  4. Beletesszük a tojást, a vaníliás cukrot, a mandulaaromát, a narancslevet, a joghurt, végül beleforgatjuk az összetört csokit is.
  5. 26 cm-es tortaformában, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Teljesen hagyjuk kihűlni, mielőtt kettévágnánk.
  6. A trüffelkrémhez a lehűtött csokis tejszínt keményre verjük. Megtöltjük és bevonjuk vele a tortalapokat, tetszés szerint díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 476
elküldve: 2
receptkönyvben: 273
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fehércsokis csokoládétorta, fehércsokis trüffeltorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sniki
sniki Mon, 2015-02-16 08:17

Párom születésnapjára megsütöttem a tortát. Az alábbiakat tapasztaltam.
20 perc sütés után a tészta teljesen folyékony állagú volt még. 50 perc után vettem ki a sütőből.
Lehetséges ,hogy a hosszú sütés miatt, de miután kettévágtam a tortát, elkezdett morzsálódni, azaz 4 részre kellett vágnom az alsó réteget, hogy át tudjam tenni a kínálótálra.
További észrevételem, hogy ehhez a tésztamennyiséghez nagyon vékony lett a krémréteg.
Még így is sikert arattam a süteménnyel, mert az íze ettől függetlenül nagyon finom.

Bence96
Bence / Bence96 Thu, 2012-11-01 16:22

Kedves Pamelie!
Megkérdezhetem, hogy a képen lévő (nagyobb kép) tortát mivel vontad be? Sima felvert tejszínnel vagy esetleg valami mással?:))

fishers
fishers Sun, 2012-05-06 20:29

Nagyon szeretném elkészíteni a tortát, de megkérdezném, hogy a bögre 2,5 dl- es? Előre is köszönöm!

pamelie
pamelie / pamelie Sun, 2011-04-17 11:29

sokat fog szilárdulni míg hűl, szerintem nem lesz probléma a felvágásánál!

smufurc
smufurc Sun, 2011-04-17 10:00

hahó! éppen most sütöttem meg a tortalapot...az normális, hogy folyós a közepe??? pedig több mint 25 percig sütöttem... Vagy majd ha kihűl, jobban megszilárdul?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-23 17:25

Sziasztok! A recepthez milyen tejszín kell ?

pamelie
pamelie / pamelie Sat, 2011-01-29 20:31

Sziasztok! nagyon köszönöm az elismeréseket:) próbáljátok ki, igazi fogyókúragyilkos torta, de néha muszáj egy kicsit bűnözni:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-29 20:02

Kedves prozi! Húú, ez nagyon ott van!Ezt elmentem, és csodálatos, finomságos, és nem is nehéz, remélem, el tudom én is készíteni.:-))))Továbbítva barátnőnek, nagynéninek.Köszi!Szép hétvégét!Éva-Anyóca

976
víz 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 5 ek
finomliszt 2.5 bögre
cukor 1 bögre
szódabikarbóna 2 ek
joghurt 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
margarin 25 dkg
étcsokoládé 10 dkg
mandulaaroma 5 ml
narancslé 0.25 narancsból nyert
fehér csokoládé 20 dkg
habtejszín 6 dl