Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérorosz hideg sóskaleves

Fehérorosz hideg sóskaleves
Fehérorosz hideg sóskaleves
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annak ellenére, hogy se Fehéroroszországra, sem Oroszország nagyobb részére nem jellemző a forró hosszú nyár, mégis ezekben a konyhákban kitűnő hideg frissítő levesek találhatóak. Íme az egyik. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy hideg leves forró napokra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sóskát megmossuk, leszedjük a száráról, és apróra vágjuk.
  2. 1,5 liter vízben puhára főzzük, kb. 5-7 perc.
  3. Tojásokat megpucoljuk, és a fehérjét a sárgájától szétválasztjuk.
  4. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Édes-savanyúnak kell lennie. Teljesen lehűtjük.
  5. Az uborkát és a tojás fehérjét apróra vágjuk, és hideg levesbe tesszük.
  6. A  zöldhagymát apróra vágjuk, és kevés sóval és tojássárgájával villával szétnyomkodjuk, és szintén beletesszük a levesbe. Összekeverjük.
  7. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  8. Apróra vágott kaporral és tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 908
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: orosz
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

holodnyik, hideg sóskaleves, orosz sóskaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

140
sóska 50 dkg
víz 1.5 l
uborka 5 dkg
főtt tojás 2 db
zöldhagyma 5 db
kapor 1 csokor
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál