Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérpecsenye cipóban

Fehérpecsenye cipóban
Fehérpecsenye cipóban
120 perc / előkészület: 40 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztában feladott húsétel nagyon mutatós fogás.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Vendégváró szépasztalra. Ezúttal sajtos rizzsel töltött mángold és sült paradicsompaprika került még a tálra. Hagymamártással adtam, mert a gyermekem nem szereti a gombát, pedig gombamártással is isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szalonnába burkolom a húst: lefektetem egy deszkára, ráfektetem sorjában a szalonnaszeleteket úgy, hogy a szalonnacsíkok közepe legyen éppen a hús tetején, jobbra-balra kilógva.
  2. Amikor a húst teljesen befedi a szalonna, egyik kezemmel megdöntve befordítom a szalonnacsíkok egyik végét jobbról, másikat balról a hús alá.
  3. Őzgerinc-formában nagyon forró sütőben kezdem sütni.
  4. Amikor hallom, hogy jól sül, takarékra kapcsolok, ott sütöm készre.
  5. A megsült húst hűlni hagyom, langyosan három részre vágom.
  6. Közben dagasztom a kelt tésztát: liszthez a kovász, só, tojás, 1 dl olaj és annyi langyos víz, amennyit felvesz.
  7. 3 buciban kelesztem.
  8. Kelés után négyszögletesre nyújtom a bucikat és a négyszög egyik oldalára (mint egy nyitott könyv egyik lapjának közepére) helyezem a langyosra hűlt húst (a meleg hús azonnal dögleszti a kelt tésztát!).
  9. Ráhajtom a tészta másik felét, minden oldalon összenyomkodom.
  10. Kikent tepsibe helyezem, tetejét felvert tojással kenem.
  11. Előmelegített sütőben pirosra sütöm.
  12. Pihentetés után csapókéssel szeletelem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 806
elküldve: 2
receptkönyvben: 217
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Marhahús cipóban, cipóban sült fehérpecsenye, cipóban sült marhahús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bocsárd
Bocsárd / Bocsárd Tue, 2009-06-09 09:38

Én igencsak preferálnám a gombamártást, és választanék hozzá egy jó cirfandlit! Cirfandlit a Mecsekaljáról!

1327
fehérpecsenye 1 kg
bacon 20 szelet
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
élesztő 2 dkg
cukor 1 ek
tej 1 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
tojás 1 db
sertészsír 1 ek