Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérpecsenye egres szósszal

Fehérpecsenye egres szósszal
Fehérpecsenye egres szósszal
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen abbahagyhatatlan.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz:

  • 2 szép fehérpecsenye
  • 5-6 cikk fokhagyma
  • 1 csipetnyi száraz rozmaring
  • fekete bors, só
  • 1 dl olaj

A szószhoz:

  • 1 ü egres kompót (330 ml)
  • 1 ek cukor
  • 1 kk citromlé
  • 50 g vaj
  • 2 ek tejföl
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a jelzett fűszerekkel bepácoljuk legalább 8 órára.
  2. Másnap megfelelő edényben -zsírban- piros kérget sütünk rá, majd kevés vízzel omlósra pároljuk.
  3. Saját levében hagyjuk kihűlni, de nem megdermedni.
  4. Féloldalasan szeleteljük, visszatesszük a levébe, s átforraljuk.
  5. A szószhoz az egrest, a cukrot, a citrom levét főni tesszük, míg az egres szétesik. 
  6. Beletesszük a vajat meg a tejfölt. Botmixerrel simára kavarjuk. 
  7. Krumplipürével tálaljuk, amit bőven meglocsolunk pecsenyelével.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 907
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanalas

Mióta szakács: 2012.12.20.
12 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egresszószos fehérpecsenye, fehérpecsenye tejfölös egres szósszal, gyümölcsszószos hús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!