Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérpecsenye oroszosan

Fehérpecsenye oroszosan
Fehérpecsenye oroszosan
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igaz, hogy nem készül el gyorsan, de sok tennivaló nincs ezzel az igen jóízű húsétellel, csendben elrotyog magában.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Felsálból is készíthető, akkor a szeletelt húst elősütés nélkül pároljuk.
 
Kifőtt tészta illik hozzá (nálam ma: laskatészta), és illatos, száraz fehérbor. Ebédkor könnyebb: Irsai; vacsorakor lehet testesebb: Furmint.  (Azért a biztonság kedvéért konzultáljunk a szomeliével :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, a szalonnát és az uborkát kockára vágjuk.
  2. A húst forró sütőben megpirítjuk.
  3. Olajat öntünk egy mélyebb lábasba, rátesszük a húst.
  4. Mellétesszük a hagymát, szalonnát, uborkát, a leveskockát, majd borsot darálunk rá.
  5. Vizet öntünk rá és lefedve pároljuk, míg a hús meg nem puhul. A vizet néha pótoljuk.
  6. Amikor a hús puha, kiemeljük, szeleteljük.
  7. A lábasban maradt hagymás-szalonnás-uborkás léhez hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk. A szeletelt húsra merjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 979
elküldve: 7
receptkönyvben: 346
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: orosz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

párolt marhahús hagymával és szalonnával, fehérpecsenye uborkával

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2018-11-11 15:33

Végre sor került erre is. Nagyon finom lett. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Mamokam0129
Mamokam0129 Fri, 2017-10-13 11:06

Kedves Ildikó!

Ugye jól értelmezem, hogy a húst egyben teszem be a sütőbe pirítani? Üdv. Rózsa

Mamokam0129
Mamokam0129 Sat, 2017-10-14 21:32

Nagyon köszönöm a gyors választ! Szép "vénasszonyok nyarát", és minden jót!

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Tue, 2014-06-24 09:54

Meg van a hétvégi ebéd! Hurrá!
Én két ponton, nem három ponton változtatok a recipén:
1. Az alapanyag szarvas borjú (vadászok)
2. Mindig van húsleves lefagyasztva (alaplé) nem szeretem a "kockák" ízét.
3. Az uborkát csak a vége felé teszem bele hogy roppanós maradjon.
Vörös hús lévén én egy jó száraz vörösbort (2003-as Szekszárdi Óvörös) ajánlanék hozzá amennyiben vacsora, ha ebéd akkor Soproni Kékfrankos Rosé.
Hobbi Szakács üdvözlettel: Bandipapa

Sancho
Sancho Fri, 2012-09-21 17:01

Vodkát mellé, ha már ruszki! Savanyú uborkával készítettem el, szuper lett!

Kolett90
Kolett90 Wed, 2012-09-19 20:20

Ma elkészítettem a páromnak, és oda volt érte...köszönjük a receptet :)

zsuzsa04
zsuzsa04 Fri, 2011-11-11 10:54

szia!
A sütőben megpirítani az azt jelenti, hogy rakjam egy tepsibe minden nélkül és toljam be 200(-ra?
És meddig kell pirítani? Még sosem csináltam ilyet, és van egy marha hátszín a fagyasztómba aminek itt lenne az ideje, hogy elkészítsem! /sosem csináltam még ilyen húsból semmit/
Köszönöm

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2011-11-19 21:34

Szia Zsuzsa!
Kicsit megkésve válaszolok, bocs! Talán még fagyasztóban a hátszín :)
Igen, ahogy írod, tepsiben (persze teflonos tepsiben, vagy különben menjen alá egy kis zsiradék, hogy le ne ragadjon) 200 fokra betolod. Addig pirítod, míg szép, pirosra sült kérge nem lesz a húsnak.
Aztán tovább! Isteni egy étel, annyit mondhatok, és aligha ronthatod el!
Üdv: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-21 18:07

Kipróbáltuk, nagyon finom volt. Köszi a receptet :-)

Bocsárd
Bocsárd / Bocsárd Tue, 2009-06-09 10:36

Én személy szerint ebédkor hosszúlépésben vagy nagyfröccsben füröszteném, mondjuk egy jó rizlingből, de vacsorakor a furmint valóban szépen mutat az asztalnál. Ha pedig furmint, akkor a Somlóról vagy Tokajhegyaljáról egy szép szárazat. Mivel betáraztam, és a pincémben dédelgetem tovább Szepsy István fölnevelt bor-gyermekeit, így valószínűleg közülük esne a választásom az estebédre elköltött párolt marhahúshoz az egyik palackra.

819
fehérpecsenye 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
kenyérszalonna 5 dkg
csemegeuborka 4 db
napraforgó olaj 1 dl
leveskocka 1 db
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl