Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérrépa-krémleves Nagymama receptjeitől

Fehérrépa-krémleves Nagymama receptjeitől
Fehérrépa-krémleves Nagymama receptjeitől
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az első alkalom, hogy petrezselyemgyökérből krémlevest készítettem, de azt hiszem nem az utolsó. Isteni ez a leves. Amilyen egyszerű, olyan finom, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

Leves

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. Megtisztítjuk és feldaraboljuk a petrezselyemgyökeret, a krumplit és a vöröshagymát.
  2. Vajon megpároljuk zöldségeket, majd felöntjük zöldségleves alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, sáfrányos szeklicével és egy pici petrezselyemzölddel.
  3. Amikor a zöldségek megpuhultak, leturmixoljuk, majd tejszínnel sűrűsítjük.
  4. Fehér- és sárgarépa-chips-szel, valamint friss metélőhagymával tálaljuk.

Tálalás

  1. A répákat megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd forró sütőben megsütjük.
  2. A metélőhagymát apróra vágjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 3 574
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répakrémleves, fehérrépaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250
fehérrépa 5 db
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 db
vaj 20 g
zöldség alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sáfrányos szeklice 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
főzőtejszín 200 ml
fehérrépa 1 kis db
sárgarépa 1 kis db
metélőhagyma 1 ek