Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérrépa-krémleves petrezselyemkrémmel

Fehérrépa-krémleves petrezselyemkrémmel
Fehérrépa-krémleves petrezselyemkrémmel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a családommal a krémleveseket. Mikor ezt a receptet a Meglepetésben megtaláltam, kicsit kétkedve fogadtam, mert nem tudtam elképzelni, hogy a fehérrépának önmagában is jó íze van. Aztán kipróbáltam, és mindannyiunknak ízlett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt fehérrépát felkockázzuk, a hagymát feldaraboljuk, és 8 dl vízben feltesszük főni őket.
  2. Hozzáadunk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és lefedve főzzük a levest, amíg a répa megpuhul.
  3. Közben a petrezselymet nagyon finomra felaprítjuk, hozzáadjuk a 2 gerezd aprított fokhagymát, elkeverjük az olívaolajjal, és félretesszük.
  4. Mikor a répa megpuhul, hozzáadjuk a tejszínt, majd összeturmixoljuk a levest, és összeforraljuk.
  5. Tálaláskor egy-egy teáskanál fokhagymás petrezselyemkrémet szedünk a tányérokba.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 850
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maffci

Mióta szakács: 2011.02.07.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves fehérrépából, zöldségkrémleves, fokhagymás-petrezselymes krémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

364
fehérrépa 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 1 dl