Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérrépatorta muffin mascarponekrémmel

Fehérrépatorta muffin mascarponekrémmel
Fehérrépatorta muffin mascarponekrémmel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a saját konyhámból való. Gondoltam, ha már répás süti, miért ne lehetne fehérrépás süti?! Gondolkodtam, ötleteltem, tájékozódtam, végül megalkottam:). Mivel tényleg nagyon finomra sikeredett, gondoltam, megosztom veletek is a receptet. Remélem ízleni fog!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

  • 250 g fehérrépa
  • 150 g liszt
  • 1 sütőpor
  • 0,8 dl olaj
  • 2 tojás
  • 150 g cukor
  • 50 ml golden szirup
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 tk fahéj
  • 1 kis narancs
  • 1 kis alma fele
  • 2 maroknyi hámozott, szeletelt mandula

A krémhez:

 

ajánlat

Bárkinek, még az is szeretni szokta ezt a muffint, aki nincs különösebben oda a fehérrépáért (lásd a férjem). Érdekes lehet találgatásra vinni a dolgot: Vajon miből készült? Nem sokan fognak ráhibázni!;)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát egy teflon serpenyőben magas lángon megpirítjuk, majd durvára daráljuk, és félretesszük.
  2. A tojást a cukorral és a golden sziruppal közepes fokozaton, gépi habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az olajat is, és még egy kicsit veretjük.
  3. A lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és a darált-pirított mandulát összekeverjük.
  4. A fehérrépát lereszeljük, az almát meghámozzuk, és apró kocákra vágjuk, a narancs héját belereszeljük a tojásos-olajos keverékbe, majd a narancsot is meghámozzuk, és felkockázzuk.
  5. A reszelt fehérrépát, alma és narancs kockákat hozzákeverjük a tojásos keverékhez, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is (lisztes-sütőporos keverék).
  6. A keveréket kivajazott, lisztezett muffin formákba öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  7. A krémhez a mascarpone sajtot és a puhára olvadt vajat gépi habverővel közepes fokozaton veretjük, majd hozzáadjuk a golden sziruput és a vanília aromát is, és jól összedolgozzuk.
  8. A krémet a kész muffinok tetejére kenjük, és hűtőbe helyezzük őket néhány órára. Mikor a krém nagyjából megszáradt (nem folyós állagú), az ízek is összeértek, kész a muffin fogyasztásra. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 058
elküldve: 1
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Felicia

Mióta szakács: 2012.06.06.
14 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehérrépatorta muffin vaníliás mascarpone krémmel, fehérrépa muffin, fehérrépás gyümölcsös muffin, pasztinák muffin, paszternák muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!