Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fejessaláta sajtos öntettel

Fejessaláta sajtos öntettel
Fejessaláta sajtos öntettel
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy laktató saláta, nem kalóriaszegény, de finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátaleveleket megmossuk, majd saláta centrifugába tesszük, és megpörgetjük. A leveleket apró darabokra tépkedjük.

  2. A mandulát egy forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk, hűlni hagyjuk.

  3. Az öntethez a sajtot lereszeljük, majd elkeverjük a majonézzel, tejföllel.

  4. Sóval, borssal, citromlével, mustárral és ketchuppal ízesítjük. A végén hozzákavarjuk finomra vágott metélőhagymát.

  5. A salátát elkeverjük az öntettel, salátás tálakba osztjuk, megszórjuk a mandulával.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 061
elküldve: 0
receptkönyvben: 155
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1945 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldsaláta sajtöntettel, saláta fejessalátából, mandulás fejessaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

352
fejessaláta 2 közepes fej
sajt 150 g
majonéz 3 ek
tejföl 200 g
mustár 1 ek
ketchup 1 ek
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 1 csokor
mandulapehely 4 ek