Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fejtettbab-leves

Fejtettbab-leves
Fejtettbab-leves
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a rengeteg hozzávalótól most úgy tűnik, mintha macerás lenne, mert most kicsit megvariáltam a szokott receptemet. Nyáron csak a friss fejtett bab, paprika, paradicsom és sok zellerzöld kerül bele. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot kb. 1 liter vízben csendesen főzzük fél órát. Ezalatt meghámozzuk a zöldségeket, nagyobb darabokba vágjuk őket. A vöröshagymát megpucoljuk, a szegfűszeget beletűzködjük.
  2. A félig főtt babhoz adjuk a zöldségeket, hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, babérlevelet, sóval megízesítjük. Addig főzzük a levest, amíg a bab és a sárgarépa meg nem puhul (miután a többi hozzávalót úgyis ki kell belőle szednem).
  3. Miután a család kizárólag a sárgarépát eszi meg a zöldségek közül, minden egyebet kihalászok belőle. (Ha van kedvem hozzá, másnap ezekből zöldségkrémlevest csinálok.)
  4. A tejfölt egy kevés lével homogénre keverjük, és beleöntjük a levesbe.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 476
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
243 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gazdag bableves, zöldségleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

423
fejtett bab 25 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
karalábé 1 kis db
zeller 5 dkg
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
babérlevél 1 db
tejföl 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
szegfűszeg 5 db
0 ízlés szerint
víz 1 l