Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fejtettbab leves (Bableves 4.)

Fejtettbab leves (Bableves 4.)
Fejtettbab leves (Bableves 4.)
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindent kitalálok, hogy tinédzser gyermekemet elvonjam a 'junk food'-tól (chips és csoki)! A babot szereti, a virslit szereti, szívesen eszik levest.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tartalmas leves. Mirelit fejtettbabból is kitűnő!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot 2 l vízben a leveskockával és a babérlevéllel megfőzzzük (nem egészen puhára).
  2. A tojásból 2 evőkanál liszttel és a csipet sóval galuskát keverünk, a levesbe szaggatjuk.
  3. Hozzáadjuk a virslit is, felaprítva.
  4. A tejfölt 1 evőkanál liszttel és kevés vízzel elkeverve behabarjuk a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 49 483
elküldve: 2
receptkönyvben: 297
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Fejtettbab leves virslivel és galuskával, fejtett bab leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Sat, 2012-06-02 09:46

Ildikó ! Füstölt csülökkel készítettem el 2012.05.08-án. Másnapra nem maradt, nem azért, mert kevés lett, hanem, mert úgy "etette" magát :)

Tarackos
Tarackos / Tarackos Sat, 2012-03-03 18:33

Erőleves kocka,semmi zöldség?Ráadásul ezek a hatalmas galuskák....nem sok köze van a fejtett bableveshez.

ducinea
ducinea Sat, 2011-04-30 12:19

Pontosabban a fejtettbab még nincs egészen szárazra megérve, de már kifejlődött, szemes bab van a hüvelyekben. A száraz bab ott, a saját hüvelyében érik szárazra, nem kell "előre" kifejteni, és aszalgatni.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-07-18 21:34

Ildikó!Köszi a receptet.Kaptam anyósomtól ma fejtett babot, és most így fogom kipróbálni a levest belőle.Tényleg őrült gond, a tini lányainkat és fiainkat olyan értelmes ételek evésére rávenni, ami finom, és laktató, és el tudom mondani,azaz megértetni.:"nem lehet belehalni a megevésükbe! pld.:zöldborsó,sóska, stb."Köszi!Éva-Anyóca

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2010-02-03 18:42

A fejtett bab (vagy friss bab) azt jelenti, hogy az éppen megérett bab a hüvelyéből frissen kifejtve. Ebből aztán következik, hogy fejtett bab nyár végén, ősz elején van, illetve fagyasztva lehet kapni.
A bab másik - közismertebb - formája a száraz bab, ami úgy lesz, hogy a kifejtett babot napon vagy erre alkalmas helyen megszárítja az ember, vagy megveszi a boltban.
Ha száraz babbol készíted a levest/bármit érdemes egy éjszakára előtte hideg vízben áztatni, hogy megduzzadjon, gyorsabban megfőjön.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-03 16:25

milyen az a felytettt bab,mondjatok mar el legyszi egy kicsit hetkoznapiasan,please

640
fejtett bab 40 dkg
leveskocka 2 db
babérlevél 3 db
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
1 csipet
tejföl 2 dl
juhbeles virsli 200 g
víz 2 l