Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete-fehér torta

Fekete-fehér torta
Fekete-fehér torta
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi story nem tartozik hozzá. Nagyon fincsi, érdemes kipróbálni, mert tényleg jó!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A fekete krémhez

A fehér krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 db tojásfehérjét verjünk nem túl kemény habbá a fél bögre cukorral, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a lisztet. Kivajazott, levehető aljú tortaformába nyomkodjuk, majd készre sütjük.
  2. A fekete krémhez a 2 dl tejszínt a tojások sárgájával gőz felett folyamatosan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Eztuán beletesszük az étcsokit, és addig kevergetjük, míg a csoki el nem olvad, majd beleteszük a 2 evőkanál rumot. Hűlni hagyjuk.
  3. A fehér krémhez a fehér csokit felolvasztjuk gőz fölött, és ha már teljesen krémes állagúra olvad, beletesszük kanalanként a 3 kanál tejfölt állandó keverés mellett, nehogy összerántsa. Ezt is hűlni hagyjuk.
  4. Ha már a krémek kihűltek, először a feketét öntjük a tésztára, majd a fehéret kanalanként össze-vissza rákanalazzuk, és egy késsel vagy hegyes pálcával márványozzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 802
elküldve: 8
receptkönyvben: 563
elkészítve: 9/22
Facebookon megjelent: -

szakács

pnóri

Mióta szakács: 2011.10.30.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ét- és fehér csokis kókusztorta, tarka csokis torta

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amerelly
Amerellina / Amerelly Sat, 2012-11-10 20:41

Kedves Nóri!

Sajnos a barátnőm, akinek most a szülinapára készítettem nem szereti a kókuszt így gondoltam, csinálom 18 dkg lisztből a piskótát és 3 tojásból, na most először ragacsos tészta lett belőle, aztán folyósabb, mert adtam hozzá 2 ek tejfölt és kb 1-1,5 dl tejet. Úgyhogy a tésztája így is jó lett, csak így olyan ... hogy is mondjam vastag palacsintatésztának hat :)) de ez nem zavar, remélem az ízén nem ront, majd este kiderül.
Az öntet során azonban felmerült némi problémám. A csoki az ment, azzal nem volt semmi gondom, az enyhe rántottás állagtól eltekintve, lévén, hogy olyan bénák voltak a tojások - meg én is - hogy nem akartak egymástól rendesen elválni, így kicsit több fehérje maradt a sárgáknál, mint amennyit szerettem volna. De lényegében az jól sikerült és nagyon finom, kezelhető masszává lett. Azonban a fehércsokis krémmel két gondom volt. Az egyik azaz, hogy mikor hozzáadtam az első kanál tejfölt - nem gőz felett, de a csokit se gőz felett csináltam, hanem alacsony tűzön, csokikrémeket is így szoktam csinálni és nem szokott gondom lenni vele - akkor az egész összeugrott egy ragacsos masszává így kétségbeesésemben hozzáadtam szaporán 2 dkg vajat, attól picit megint folyósabb lett, aztán a másik két kanál tejfölt és akkor szép krémes lett, de akkor az első kanál után vajon összeugrott? Mi lehetett a gond? Volna tipped? A második probléma meg ott volt, hogy a fehér jóval sűrűbb maradt, mint a feketekrém, valamit elrontottam vagy ennek ilyennek kellett lennie?
Tapasztalat pedig annyi, hogy ezeket nagyon gyorsan kell pakolgatni, mert hamar megdermed és akkor a gyűrűk nem épülnek tovább.

Összességében annyit kell hozzáfűznöm, hogy nem tudtam hogy kell márványozni, de elkezdtem kívülről befelé a kör közepe felé fogpiszkálóval csíkokat húzni és nagyon szép mintája lett tőle, pont olyan, mint a képen!

Köszi a receptet és azt is megköszönöm, ha a fennmaradó kérdéseimre esetleg majd válaszolni tudsz, mert szívesen nekifutnék ennek majd még egyszer.

Amerelly

andilawyer
andilawyer Mon, 2012-10-29 15:34

Megcsináltam, nagyon finom lett! Mivel nekem 26-os kapcsos tortaformám van, 3 tojással csináltam, a cukorból pedig csak 1/4 bögrével tettem, a csokikrémek a tetején így is elég édesek, de lehűtve együtt az egész már nem túl édes. Ráadásul jól is néz ki, és pofonegyszerű elkészíteni!

Köszönöm!
Andi

andilawyer
andilawyer Thu, 2012-10-25 22:21

Kedves PNóri!

Megírnád, hogy hány cm átmérőjű a formád?
Előre is köszönöm a válaszod!

Andi

huaniko
Huaniko / huaniko Thu, 2012-07-26 21:14

Kedves Nóri! Köszi szépen, hogy megosztottad ezt a receptet! Ma van a 4. házassági évfordulónk a férjemmel, és ez alkalomból készítettem el ezt a sütit. Nagyon ízlett, máskor is meg fogom csinálni! Üdv: Anikó.

Emily93
Emily93 Mon, 2012-01-30 16:11

Szeretném megcsinálni ezt a tortát, de lenne előtte néhány kérdésem, mert elég kezdő vagyok még.

Az első pontra kérdeznék rá: A tojásfehérjét előbb felverem viszonylag keményre és utána öntöm bele a cuktor? Vagy úgy verem fel, hogy már benne van a cukor? A keveréshez robotgépet használjak?

A kettes pontra kérdeznék rá: A gőz felett kevergetés pontosan hogy is zajlik?
Mert múltkor egy másik süteménnyel is ezt kellett csinálnom, ugyan így gőz felett kevergetést írt a recept.
Akkor vizet forraltam és az felett egy kis edényben kevergettem össze a dolgokat, de így nem volt túl sikeres. Ezután a vizet kicseréltem a keverékre, és kis lángon melegítettem. Közben vigyáztam oda ne égjen, és gyakran el is zártam a tűzet. Így sikerült amit kellett.

Pnori
pnóri / Pnori Mon, 2012-01-30 16:32

Kedves Emily93!
Mindenképpen robotgépben kezd el felverni a tojás fehérjéket és ahogy kezd habosodni kanalanként szoktam beletenni a szükséges mennyiségű cukrot.
A gőz felett azt jelenti hogy egy lábasba kezdj el vizet forralni, de mikor ráteszed tálat, amiben olvasztani szeretnéd a csokit, figyelj, hogy ne forrjon. A főz felmelegíti a keverőtálat és az olvasztja meg a csokit. Semmiképpen nem "kellene" a közvetlen lángra tenni az edényt, mert akármennyire szaporán kevergeted, megégeti a csokit. Arra figyelj, hogy a víz miután felforrt, azután tedd rá az edényt és már ne forrjon a víz, max kis lángon gyöngyözzön!

oSourcherryo
Sourcherry / oSourcherryo Wed, 2011-12-14 22:55

Köszönöm! Már hűl a hűtőben, nagyon izgatott vagyok. Külön-külön már mindent megkóstoltunk és valami isteni! :)

hinta6
hinta6 Sun, 2011-11-27 15:40

Ma megcsináltam,és tényleg finom,de nekem túl édesnek bizonyult,lehet kevesebb cukrot fogok bele tenni legközelebb.Egyébként szuper recept,és szerintem Nutellával is el lehetne készíteni. Üdv.

Pnori
pnóri / Pnori Sun, 2011-11-27 16:21

Nekünk is kicsit édes volt elsőre, én is így gondoltam, hogy kevesebb cukorral kell csinálni, de másnap mikor jól áthűlt, szerintem nem volt már annyira édes.
Ja és a fekete krémbe tettem legutóbb (rum híján) mézes meggy pálinkát! Na az elképesztő ízt adott neki!!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-11-18 19:20

Nagyon szép! És ráadásul egyszerűnek látszik. Ez már duplán jó! :) Üdv: Fahéj

Dorbi81
Dóra81 / Dorbi81 Fri, 2011-11-18 17:28

nagyon szép és guszta! Azt írtad, hogy a tésztát belenyomkodjuk a tortaformába. Akkor ez nem piskótaszerű állagú lesz, hanem inkább omlós tésztára hajazó?

Pnori
pnóri / Pnori Fri, 2011-11-18 17:37

semmiképpen nem piskótaszerű, inkább mondanám tömény kókuszmasszának. Én mondjuk 3 tojásból csinálom, szerintem az inkább jó mennyiség hozzá.
A tojásfehérje habba miután belekerült a kókuszreszelék elég kemény, szinte gyúrható masszát kapunk és azért is úgy "nyomkodjuk". De nem kell megijedni, miután megsül, kihűl, rákerül a krém, csodálatosan megpuhul. én kb épp hogy dermedésig tudtam hagyni a hűtőben, mert a család nálunk nem bírja kivárni az "időt", ha sütiről van szó, Féltem tőle hogy édes lesz, de nagyon nagy sikere van nálunk, roppant ízletes

1162
tojásfehérje 2 db
cukor 0.5 bögre
kókuszreszelék 20 dkg
finomliszt 0.25 bögre
tojássárgája 2 db
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 17 dkg
rum 2 ek
fehér csokoládé 17 dkg
tejföl 3 ek