Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete kagyló fehérboros paradicsommártással

Fekete kagyló fehérboros paradicsommártással
Fekete kagyló fehérboros paradicsommártással
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom és nagy méretű fekete kagylót Horvátországban, a zadari Fishmarketben sikerült beszerezni! Mondanom sem kell, hogy a nyaralásunk alatt rendszeres látogatói voltunk ennek a hangulatos kis halpiacnak , ahol rengeteg finomabbnál-finomabb herkentyűket vásároltunk :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kagylókat megtisztítjuk, és a kis moszatkákat kihúzgáljuk belőle.
  2. Egy nagy edényben a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a petrezselymet, és a bort, végül hozzáadjuk a kagylókat, és lefedve főzzük. (szépen kinyílnak)
  3. Jól összeforgatjuk a szósszal, és már tálalhatjuk is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 22 779
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – AB vércsoport
konyha: horvát
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros-paradicsomos kagyló

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

178
feketekagyló 1 kg
fehérbor 1 dl
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 100 g