Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete retek sütve

Fekete retek sütve
Fekete retek sütve
7 perc / előkészület: 2 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a fekete retket. De hát egészséges. A fekete retek közismerten jó rekedtség, köhögés, megfázásos megbetegedések ellen. A friss retek elősegíti az epe és a gyomornedvek elválasztását. Fogyasszunk hetente fekete retket, így elkerülhetjük az epebántalmakat. (bővebben: Házipatika). Eddig csak frissen reszelve, nyersen, sózva fogyasztottuk, de nekem egy két falatnál több nem esett jól (még az se nagyon). Megint így készült, kivéve egy ronda fekete bogyó. Azon gondolkoztam, hogy meg bírnám-e enni más formában.  Ez az egyszerű elkészítés jutott eszembe, és így kifejezetten finom. Olyan, mint valami zöldség-chips.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Gyomorhurut és gyomorfekély esetén, továbbá epeutak elzáródása esetén ne fogyasszuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A retket meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük.
  2. Felhevített olajon mindkét oldalát átsütjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és egy pár csepp ecettel meglocsoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 651
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

sült fekete retek, balzsamecetes retek sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tikosadi
tikosadi Fri, 2011-03-18 14:55

Most jut eszembe hogy valamikor ettem fekete retket kirántva és nagyon ízlett kipróbálom ezt iskösziki kéne próbálni és ez a receptmost megadta a kedvet hozzá

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Tue, 2011-02-22 13:43

Hűűű, ez még eszembe se jutott, h megsüssem. Biztos isteni! :)
Eddig még csak a jó öreg reszelt-büdös retket ettük jóféle zsíroskenyérrel!

93
fekete retek 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
balzsamecet 2 csepp