Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketebab-krémleves

Feketebab-krémleves
Feketebab-krémleves
gyors recept | szponzorált tartalom
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémlevesimádók figyelem: most egy szuper, mexikói jellegű feketebab-krémleves receptet mutatunk nektek, amit lapátolni fogtok! A fekete bab egy itthon méltatlanul alulhasznált hüvelyesféle, pedig az egyik legjobb növényi fehérjeforrás - épp ezért ez a leves tökéletesen illeszthető például izomtömegnövelő diétába is. A tetejéről semmiképpen ne hagyjátok le a korianderrel és limelével elkevert avokádót, ez ugyanis szuper pikantériát kölcsönöz a fogásnak, és meglepően nyárivá varázsolja azt.

hozzávalók / 6 adag

leves

feltétek

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajat hevítünk és a finomra aprított lila hagymát és jalapeno paprikát megfuttatjuk rajta.
  2. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zellert. Megszórjuk ízlés szerint római köménnyel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan kavargatva 5-10 percet dinszteljük.
  3. Felöntjük az egészet alaplével és hozzáadjuk a főtt fekete babot (ha konzervet használunk, 2-re lesz szükségünk). Alaposan megkeverjük, majd lefedve, alacsony lángon fél órát főzzük.
  4. Közben elkészítjük a feltétet: az avokádót felkockázzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd rászórunk egy jó adag aprított koriandert. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és ráfacsarunk némi limelevet.
  5. A közben készre főtt levesből egy edénybe vagy tálba átmerünk 3-4 kanálnyit és botmixerrel krémesre pürésítjük - itt, a turmixolásnál nyeri el jellegzetes lilás-barnás színét.
  6. A leturmixolt levesrészben alaposan elkeverünk másfél deci tejfölt, illetve ha túl hígnak éreznénk a levest, akkor ezen a ponton egy kanálka lisztet is hozzáhabarhatunk (bár azzal számoljunk, hogy ahogy hűl a leves, úgy sűrűsödik is).
  7. A tejfölös krémlevest visszakeverjük a lábosban maradt leveshez, 1-2 percet közösen melegítjük, majd lehúzzuk a tűzről.
  8. A feketebab-krémlevest az avokádóval tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk morzsásra tört tortillachips-szel és frissen őrölt fekete borssal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 826
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Decathlon

Mióta szakács: 2020.07.01.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

332
napraforgó olaj 2 ek
lila hagyma 1 db
jalapeño 1 db
római kömény 1 teáskanál
halványító zeller 4 közepes szár
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 1 l
fejtett bab 30 dkg
tejföl 1.5 dl
avokádó 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
koriander 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
limelé 0.5 lime-ból nyert
tortilla chips 25 g