Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdei cseresznyés palacsinta

Feketeerdei cseresznyés palacsinta
Feketeerdei cseresznyés palacsinta
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert. Ha gyereknek készül, hagyjuk ki a pálinkát a krémből.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintához:

  1. A vajat felolvasztjuk. Keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót, fahéjat és sót. Keverjük bele a tojásokat. Lassanként hozzákeverjük a tejet, és a felolvasztott vajat. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hagyjuk kb. 30 percet állni.
  2. A csokoládét vágjuk apróra, majd vízfürdőben olvasszuk fel, hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük a palacsintatésztához.
  3. Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt zsiradékkal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az alját.
  4. Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 1 percig, majd óvatosan fordítsuk meg. Süssük a másik oldalát is kb. ½ percig. Süssünk a tésztából egymás után kb. 8 palacsintát.
  5. A palacsintákat a krémmel megtöltve tálaljuk.

A töltelékhez:

  1. A túrót a kétféle cukorral és a pálinkával simára keverjük. Majd hozzáadjuk a leszűrt cseresznyét és a kemény habbá vert tejszínt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 074
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cseresznyés palacsinta, túrós-cseresznyés palacsinta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

805
vaj 20 g
finomliszt 125 g
1 csipet
fahéj 2 késhegynyi
cukrozatlan kakaópor 1 tk
tojás 2 db
tej 300 ml
étcsokoládé 100 g
napraforgó olaj 2 ek
cseresznyebefőtt 350 g
sovány túró 500 g
cukor 60 g
vaníliás cukor 1 csomag
pálinka 2 ek
habtejszín 200 g