Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő emeletes torta Iluskától

Feketeerdő emeletes torta Iluskától
Feketeerdő emeletes torta Iluskától
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én kedvesemnek készítettem születésnapjára nagy-nagy szeretettel!!! Meghatódott, mikor meglátta, szemei könnybe lábadtak....... jó érzés volt, hogy ennyire nagy meglepetést okoztam vele... :-))

hozzávalók / 6 adag

tészták

krém

ajánlat

A tésztákat teljesen hűtsük ki, mielőtt a krémet rákenjük. Célszerű először a pudingos krémet  elkészíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

tészták

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  2. 2 tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az egyik 25 cm-es, a másik 20 cm-es. Elfelezzük a masszát, és beleöntjük a formákba. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
  3. Kettévágjuk a tésztát. Megkenjük a pudingos krémmel, kirakjuk meggyel. Tejszínt simítunk rá. Rátesszük a másik fél lapot. A felső emelettel ugyanígy járunk el. Kevés csokireszeléket szórunk a torták oldalára. Majd külsejét tetszés szerint díszítjük. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!

krém

  1. A befőttet leszűrjük, felfogjuk a levét, 6 dl-t. A pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a meggylével simára keverjük. Sűrűre főzzük, állandóan kevergetve. Kihűtjük.
  2. A habtejszínt elkezdjük verni, a 3 vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd habverés közben hozzáöntjük a fixálót, és teljes keményedésig verjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 612
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

torta születésnapra,feketeerdő torta,meggyes torta,kakaós meggyes torta,szülinapi torta,krémes torta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Citri22
Citri / Citri22 Fri, 2017-12-08 16:09

Észrevételeim a recepttel kapcsolatban: A liszt felhasználása kimaradt a leírásból ill. 220 fokon 10 percig sütve nekem nagy felpúposodott mindkettő, szerintem érdemes inkább 200, majd 180 fokon sütni.

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2017-12-08 17:59

Nem teljesen jó az 'észrevételed',no ha a liszt valóban le is maradt,azonban a 2. leírásban le van írva,hogy hogy is készült a torta lap!!!!!
Egyáltalán nem lesz púpos.
Ha az életben még járnál így,akkor sincs baj,hisz csak megfordítod,és lenyomódik majd.Ha ez nem tetszik,akkor laposan rá fektetsz egy éles kést,és nyissz,levágod a púpot......
Még egy ötlet.A formába mikor beleöntöd a tésztát,ki kell húzogatni teljesen középről a szélei felé,hogy rá tapadjon körbe a papírra.....
Gyakorlat teszi a mestert,a legközelebbit már nem rontod el!!! :-)))

1073
tojás 5 db
cukor 20 dkg
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 kávéskanál
finomliszt 40 dkg
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 5 ek
meggylé 6 dl
meggybefőtt 50 dkg
habtejszín 6 dl
vaníliás cukor 3 csomag
étcsokoládé 5 dkg